avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselatorie garsoniera achitata in avans
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselatorie garsoniera achitata in avans

Buna ziua.Am achizitionat o garsoniera in faza de proiect acum un an.Avea predare stipulat in promisiunea bilaterala 20 Decembrie 2020.Nici pana astazi 23.04.2021 nu este gata cu zugravitul plus ca am constatat cu stupoare acum la vizionare faptul ca este alt tip de garsoniera, nicidecum ceea ce stiam ca am cumparat eu.S-a transformat intr-o garsoniera semidecomandata in loc de cea decomandata pe care eu o achitasem.Eu mai am sa le dau 1000 euro la semnarea contractului.Intrebarea mea este: mai sunt obligata sa le achit restul de 1000 de euro? Este normala intarzierea de 4-5 luni plus faptul ca primesc alta locuinta? Ce variante am? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
andreea19889, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreea19889 , utilizator 09:33, 24 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
variantele sunt in clauzele antecontractului: modificari, intarzieri, etc.
de exemplu daca layout-ul imobilului e anexa sau e doar un desen informativ (brosura). sau care sunt penalitatile pentru intarzierea predarii.
mi-e usor neclar termenul de semidecomandat pe care il folositi, el nefiind aplicabil la garsoniere, ci la imobile cu mai multe camere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
adriandimitriu, utilizator
In antecontract este stipulat termenul din descriere plus 30 zile din motive neimputabile promitentei vanzatoare, insa faptul ca el inca nu e zugravit, consider ca sunt motive imputabile, nescriind insa ce se intampla daca nu e gata la termen insa, termenii aia sunt asa orientativi, cu sanse mari sa nu fie respectati? Si exista garsoniere decomandate sau nedecomandate, mie mi a fost prezentat vizual si ulterior cu o schita( brosura) pe telefon, care oricum nu conta pentru mine, dar macar coincidea cu ce vazusem fizic, o cu totul alta garsoniera.E normal sa se vina peste un an sa se spuna ca acum arata cu trecere din living in bucatarie? Stiu ca difera si la pret in functie de cum este trecerea prin camere.Am cumparat ce am vazut la fata locului acum un an cum fac 100% din viitorii proprietari de imobile in faza de proiect, nu am cumparat un desen pe care nu il pot citi oricum sa zicem pentru ca nu sunt arhitect.Nu e firesc sa primesc ce am convenit in urma vizualizarii? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
andreea19889, utilizator
In primul rand cereti explicatii pt care s-a transformat garsoniera din decomandata in semi si apoi solicitati fie reducerea pretului, fie rezilierea contractului si in apoierea banilor. Daca nu cadeti la pace, trebuie sa ii dati in judecata.
Mi-au spus ca au considerat faptul ca este o imbunatatire insa ce au considerat ei nu este treaba unui cumparator.Iar acea garsoniera, pentru mine este o investitie, nu imi doresc sa fi stat cu banii toti blocati un an si apoi sa ii iau inapoi si gata deoarece ar insemna camatarie fara dobanda din partea lor ca si dezvoltatori.As fi vrut sa stiu daca se pot cere daune in caz ca nu mai vreau garsoniera sau daca legal, acea mie de euro de plata la semnarea contractului in cazul in care totusi voi semna, sa nu mai intre in discutie pentru ca din ce stiu, inselatoria se plateste.Multumesc mult pentru raspunsuri
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
andreea19889, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie la garsoniera platita in avans andreea19889 andreea19889 Buna ziua.Am achizitionat o garsoniera in faza de proiect acum un an.Avea predare stipulat in promisiunea bilaterala 20 Decembrie 2020.Nici pana astazi ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare/cumpare ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua. Doresc sa achizitionez o garsoniera iar managerul de proiec mi-a oferit un pret la plata cash (25000 euro).am dat 500 euro la rezervare garsoniera ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)