avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Sunt farmacist sef si am handicap grad 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Sunt farmacist sef si am handicap grad 2 sau accentuat.Salariul ...

Buna seara,
Sunt farmacist sef si am handicap grad 2 sau accentuat.Salariul meu e compus din două părți:salariu fix si bonusuri . Colegii mei la 6504lei net au un brut de 11119,iar eu am brut 10465. Si in loc sa primesc inapoi impozitul de 723 lei,primesc doar 300 de la salariul de baza. E normal la colegii mei care plătesc impozit toate sumele sa aiba impozit,iar la mine doar salariul de baza si diferenta ramane firmei. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 24 Aprilie 2021
Potrivit Codului Fiscal, sunt scutite de la plata impozitului pe venit ,persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3).

Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

In speta, sunteti scutit de plata impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit pe beneficii, prime și alte asemenea cernatlarisa cernatlarisa Buna Ziua! Doresc să știu, dacă persoanele cu handicap grav/accentuat sunt scutite de impozit pe prime, beneficii, venit obținut spre exemplu prin ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Impozit pe salariu la persoanele cu handicap sandita sandita Persoanele cu handicap mediu accentuat, cât impozit pe salariu trebuie sa plătească? Multumesc! (vezi toată discuția)