avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna. Locuiesc intr-un cartier rezidential din Tm, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna. Locuiesc intr-un cartier rezidential din Tm, platim impozit ...

Buna.
Locuiesc intr-un cartier rezidential din Tm, platim impozit de cartier rezidential. Deocamdata cartierul este micut insa se construieste mult in aceasta zona, nr caselor crescand in fiecare an. Problema este ca Primaria Tm nu pune nici macar piatra pe drum, drumul fiind ff rau, plini de gropi. De 3-4 ori ne-am adunat toti vecinii, am strans bani si am pus piatra.. Dar mi se pare absurd, pana cand vom face acest lucru?! Primaria nu este obligata sa ofere drumuri decente, macar pietruite? mai ales ca vorbim despre impozite de cartier rezidential? Mi-am stricat masina pe drumul acesta pe care sunt nevoita sa-l parcurg zilnic...
Ce se poate face? Cum se poate actiona? Sunt legi in aceasta privinta? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:48, 25 Aprilie 2021
legislatia in domeniu e una tip cadru general. practic, depinde de vointa politica (consiliul local) si de buget. insistati, sensibilizati.
Atat timp cat zona este in continua dezvoltare imobiliara,autoritatea locala va intelege sa asigure cale de acces la sfarsitul proiectului astfel incat calea de acces sa nu fie periodic distrusa de catre utilaje,si masini de tonaj

Si este normal sa platesc impozit de cartier rezidential daca nu este oferit un drum decent, ce sa mai zic de lumina pe strada? Logic ar fi ca din moment ce zona e in dezvoltare autoritatile locale nu ar trebui sa aplice impozit de cartier rezidential, ci un impozit de cartier in dezvoltare caruia nu ii se ofera nici o conditie decenta.. Nu asa ar trebui?

ynocentta a scris:

Atat timp cat zona este in continua dezvoltare imobiliara,autoritatea locala va intelege sa asigure cale de acces la sfarsitul proiectului astfel incat calea de acces sa nu fie periodic distrusa de catre utilaje,si masini de tonaj

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu doamna, normal ar fi ca autoritatea locala sa aprobe niste planuri zonale, sa construiasca infrastructura, alimentarile cu utilitati si apoi sa aprobe construirea de blocuri, case sau ce-o mai fi peacolo.
La noi este taman pe dos.
Va sfatuiesc sa va uniti si sa mergeti in audienta la noul primar ales, care, sunt convins ca stie despre ce este vorba, dar nu depinde doar de dansul. Autorizatiile de costruire sunt date de ani de zile, nu de ieri-alaltaieri.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare de distrugere drum privat imbroserv imbroserv Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din ... (vezi toată discuția)
Blocaj drum imbroserv imbroserv Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu 4 ani am cumpărat o casă cu ieșire directă ... mihi78 mihi78 Buna ziua, In urma cu 4 ani am cumpărat o casă cu ieșire directă la un drum neasfaltat situat la limita de oraș și judet, care drum se degradează ... (vezi toată discuția)