Buna ziua, la inceputul lunii noiembrie anul trecut m-am alaturat ca asociat unui srl. Firma nu a avut venituri de cand am intrat pana in februarie, iar eu nu mi-am luat dividende pana acum. Firma a avut venituri inainte sa intru eu, iar dividendele s-au repartizat unicului asociat de la acel moment.
Oare eu datorez cass pentru anul trecut? Contabilul imi spune ca da pentru ca am intrat in firma anul trecut. Dar mie nu mi se pare logic.
Va multumesc!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Veti datora cass si deci va trebui sa depuneti declaratia unica pentru asta doar atunci cand firma va aloca profitul realizat ca dividende prin hotarare a adunarii generale la care dumneavoastra sa aveti dreptul sa participati, adica dupa data de inregistrare la registrul comertului a dumneavoastra ca asociat.
Deci daca in acest an se convoaca adunarea generala pentru repartizarea profitului de la 31 decembrie 2020 ca dividende, asta se face ambilor asociati proportional cu cate parti sociale detine fiecare, Apoi tot in acest an se face si plata acestor dividende cuvenite asocitilor. Iar in 2022 va trebui sa platiti cass pentru acest venit din 2021 numai daca acest venit este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie.