avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Activitate de comert stradal in concediu de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Activitate de comert stradal in concediu de crestere copil

Buna ziua!
Din Decembrie 2020 am intrat in concediu de crestere copil.
As dori sa desfasor o activitate de comert stradal (fructe, legume, eventual sucuri si fructe taiate sub forma de salata de fructe sau poate si porumb fiert)
Intrebarea mea este daca pot sa desfasor acest tip de activitate sub forma unei entitati juridice fara a pierde indemnizatia de crestere copil?
Mentionez ca in concediu de crestere am intrat in urma suapendarii contractului de munca.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 25 Aprilie 2021
Puteti desfasura acest tip de activitate sub forma unei entitati juridice fara a pierde indemnizatia de crestere copil ... SRL, PFA sau I.I.

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt în concediu de creștere copil din 24.05.2021 ... Gabriela2624 Gabriela2624 Bună ziua, Sunt în concediu de creștere copil din 24.05.2021 si as vrea sa dau spre închiriere un apartament cu aproximstiv 1350 lei pe luna, dacă ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul indemnizație de creștere a copilului ovysaan ovysaan Mă pot angaja daca primesc indemnizație de creștere a copilului?.menționez că nu am mai fost angajată.. pierd indemnizația sau mai primesc sporul acela ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ma aflu în ccc, din care mai am 6 luni pana la reînceperea ... GADP GADP Bună Ziua. Ma aflu în CCC, din care mai am 6 luni pana la reînceperea activității. Doresc sa îmi deschid un PFA mobil, pot pierde indemnizatia și ... (vezi toată discuția)