Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru a solutiona o problema cu care ne comfruntam de 8 ani de zile si care tinde sa se agraveze tot mai mult.
Este vorba despre imobilul in care locuieste soacra mea unde este proprietar legal .
Mentionez ca aceasta cladire este alcatuita din parter , etaj unu si mansarda .(la etajul unu locuid soacra mea).
Problema este ca la mansarda cam de 8 ani s-au stabilit abuziv fara nici un act legal doi indivizi indezirabili care produc pagube si deterioreaza permanent imobilul si facilitatile acestuia distrugand cam tot ce se poate : instalatiile electrice , de apa de canalizare …etc, acestia fiind racodati ilegali la reteaua electrica au provocat de nenumarate ori scurt circuit si alte avarii care au pus in pericol de incendiu imobilul. Am facut numeroase sesizari la politie si primarie fara niciun rezultat .
Am uitat sa specific faptul ca la acea mansarda pe care au ocupat-o abuziv acesti indivizi in trecut a locuit un batran care nu a avut nici un mostenitor ori rude ,iar acest lucru l-am verificat personal in arhive (presupun astfel ca acea mansarda este proprietatea statului/primariei)
Intrebarea mea este cum putem evacua aceste persoana din imobilul respectiv???
Va multumesc anticipat!
Daca amaibil nu puteti solutiona,unica varianta este actiunea in instanta
Fiind vorba despre imobil de locuit in comun,mansarda apartine exclusiv asociatiei de proprietari daca este constituita la nivelul imobilului
Daca ultimul prprietar nu a avut mostenitori,legal asociatia de proprietari avea obligatia sa informeze oficial serviciul specializat din primarie care et fi dispus verificari si eventual ar fi alocat spatiul cu forme legale
Eventuala actiune se poate formula de catre asociatia de proprietari
Daca locatarii sunt racordati ilegal la utilitati,sesizati oficial autoritatea responsabila enel
Am uitat sa mai mentionez faptul ca nu este exista asociatie de proprietari inacel imobil pentru ca in afara de acei indivizi de la mansarda doar soacra mea este cea care locuieste ca proprietara (la etajul 1 ), vecinul de la parter fiind decedat de mult, existand doar o ruda a acestuia totat dezinteresata si fara acte de succesiune) .
Asa cum spuneaam sesizari am mai facut in trecut la primarie cat si la ENEL insa nu s-a rezolvat nimic , ...enel-ul doar a intervenit cu debransarea si o simpla amenda lucru care nu a rezolvat nimic ,persoanele in cauza racordandu-se la loc ba chiar au recus la amenintati si multe altele. Astfel ca singura concluzie la care am ajuns este aceea ca trebuiesc evacuati neaparat.
Asadar avand in vedere faptul ca nu exista asociatie acolo (soacra mea fiind singurul propietar legal care locuieste in acel imobil) poate actiona singura prin instanta pentru a rezolva situatia????.... si daca puteti va rog frumos sa ne indrumati care ar fi pasi principali pentru a demara aceasta actiune ... Va Multumesc!
Sesizati oficial politia teritoriala,care detine autoritatea si competenta,in conformitate cu disp L nr 61/1991 repubicata sa verifice temeinicia si legalitatea conditiilor in care domiciliaza cetatenii