Cum pot forta asociatia de locatari sa imparta locurile de parcare?
In momentul de fata, blocul, detine cu dare in folosinta un teren pe care sunt facute parcari. In contract am cota din acest teren (cota parte 88mp) cu mentiunea ca il pot cumpara.
De cumparat nu se pune inca problema.
Problema este ca unii au cate 4 masini si seara sunt multe probleme legate de parcare.
Am tot ridicat problema, eu si inca cativa vecini. Total ignorati de presedinte.
Deci cum pot forta impartirea? Asta inainte de a pune o barierea pe unul din locuri cu japca.
"....de sub B 1.1-2, imobil constând din apartamentul nr. x, situat la et. l, compus din 3 camere, bucătărie, 2 băi, 3 debarale și 2 holuri, cu 2,48% părți comune: fațada, fundațiile, instalațiile necesare exploatării clădirii, centrala termică, casa scării B — parter - etaj II și cota de 3,2% părți comune indivize particulare ale SAD 1 care sunt: casa scării A de la parter- mansarda, casa scării B de la parter — etaj II, 1 magazie și o cameră de depozitare scara A, 1 cameră depozitare scara B) și cota de 88/3537 mp. teren în folosință, drept ce se transmite concomitent cu încheierea prezentului act în beneficiul cumpărătoarei, care urmează să dobândească asupra lui dreptul de proprietate, în condițiile art. 36 alin. 3 din Legea nr. 18/1991 republicată. Subsemnații vânzători am dobândit imobilul, ca bun comun, prin cumpărare, în baza contractului de vânzare-cumpărare nr....., anexat, autentificat de notar publi......"
Intradevar nimic nu este identificat,
Situatia legata de pamant este mai complicata, fiind bloc fost Electrica (societate stat), construit in 2002, Electrica fiind cumparata mai tarziu de Enel si SISE.
Exista lege prin care pamanturile de stat nu se transferau la cumparararea societatilor de stat, cred ca este vorba de Art. 36 – LEGEA 18/1991.
De la Enel si SISE au fost cumparate apartamentele, unele voluntar altele la licitatie.
Cu contractul e si mai ciudat, cei ce au cumparat de la Enel inca sunt cu dare in plata si cu posibilitate de cumparare, iar cei de la SISE sunt trecuti ca proprietari pe pamant in contract.
Interesant ca nici cota celor de la SISE (cam 1/4 din total) nu este identificata in contracte.
Noi, cei care am cumparat de la Enel nu prea dorim cumpararea terenului acum, acesta avand un pret exorbitant pentru moment, fiind zona foarte buna.
Nu stiu daca ar fi relevanta o identificare, fiindca parcarea ocupa numai 50% din acest lot, restul fiind gazon (neutilizabil ca altceva as zice eu).
Dar cu toate acestea, unii oameni nu inteleg ce inseamna dare in folosinta si ce inseamna sa ai trecut cota parte in contract (pe care eu platesc impozit, cheltuieli, etc) si abuzeaza prin a parca toate masinile.
Desi nescris stim toti ca parcarea a fost conceputa ca 1 loc/apartament.
Inainte eram mai multi uniti, acum unii si-au cumaparat si ei doua masini si nu mai comenteaza....
Pot sa ma indrept si legal impotriva asociatiei, sunt sigur ca nu au nici o sansa, mai ales ca sunt multe nelamuriri legate de administratie.
Dar vreau sa se rezolve pasnic daca se poate.