avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare bloc nou

Buna ziua, de 1 an am cumpărat un apartament la parter in sector 3 într-un bloc nou, mentionez ca parterul este retras, etajul 1 este peste parter cu aproximativ 2 metri. Problema apare ca dezvoltatorul vrea sa facă locuri de parcare fix lângă peretele apartamentelor de la parter, cred ca nu are rost sa mentionez disconfortul , gazele de eșapament intra in apartament, nu avem intimitate plus ca de câteva ori blocul a fost lovit de diferite persoane când au parcat. Acel teren din jurul blocului este proprietatea tuturor proprietarilor prin cota parte indiviza in funcție de
mp ai apartamentului . Vreau sa știu cum pot acționa legal pentru a nu se mai parca atât de aproape de geam. Acum majoritatea celor care au mașini parchează atât in jurul blocului cât și pe drumul de servitute din fata blocului. Pentru mine este foarte complicat și apelez la ajutorul dumneavoastră. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
Steluta Ecaterina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:09, 2 Aprilie 2018
Este obligatoriu sa se respecte rebordul placa de fundatie de 0,8-1 m de la imobil
Trebuie atent verificat statutul terenului ,deoarece partea comuna este constituita din cale acces,uscatori,ghene,subsol,terasa
Cum spuneam blocul este nou, nu exista subsol, uscătorie , gunoiul iar este o problema neavând un loc special amenajat, nu avem apa trasa la gunoi și nici pe scara blocului pt curățenie. Gunoiul se afla la maxim 5 metri de geamul celorlalți vecini de la parter.
Sunt probleme distincte locurile de parcare si spatiul de depozitare gunoi
Pentru curatenie parte comuna nu este necesar sa fie instalata instalatie de apa pe scara blocului pt curățenie.
Fiind vorba despre imobil nou ,conditionat de statutul terenului,dezvoltatorul poate sa hotarasca modalitatea de utilizare teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Cotă indiviză pe terenul de lângă bloc Irinataban Irinataban Bună ziua! Am și eu o problemă. Locuiesc la parter, într-un bloc nou, construit de dezvoltator, și de un an de zile am probleme cu canalizarea (îmi ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)