avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am o nelamurire,daca ma puteti ajuta. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am o nelamurire,daca ma puteti ajuta. Indemnizatia ...

Buna ziua, am o nelamurire,daca ma pute-ti ajuta.Indemnizatia de handicap grav,permanent se acorda retroactiv?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornel12x , utilizator 08:51, 30 Aprilie 2021
Cum adică retroactiv`? La ce vă referiți`?
În practică se acordă începând cu luna următoare după de ați fost la comisie, și ați primit încadrarea în grad de handicap.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Plata indemnizației se face pe perioada valabilității certificatului de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de protecție a copiilor sau de comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, după caz.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie asistent personal avramo avramo Am depus dosarul pentru incadrarea in grad de handicap. Comilia de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap Judeteana m-a incadrat gresit. In urma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru asistent personal avramo avramo Am depus dosarul pentru incadrarea in grad de handicap. Comilia de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap Judeteana m-a incadrat gresit. In urma ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia de insotitor pentru luna in care a decedat persoana cu handicap? simiuc_gelu simiuc_gelu Dacă persoana cu handicap grav a decedat pe 4 aprilie, se va beneficia de indemnizatie de insotitor pe luna aprilie ( completa, zilnica sau nimic ) ? La ... (vezi toată discuția)