Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului meu. Copilul are 10 luni. Întrebarea mea este ce șanse am ca copilul meu sa nu locuiască la domiciliul tatălui fiindcă este bebeluși, a început diversificarea mâncării iar el nu știe ce și cum sa ii dea să mănânce și nu are nimic necesare unui bebeluși. Mulțumesc!
Buna ziua!
Depinde ce s-a menționat în capetele de cerere, ce probe sunt la dosar etc. Trebuie analizate aceste aspecte, în situația în care se stabilește comună.
Daca at cerut stabilirea locuintei minorului la dvs, daca ati adus argumentele corecte si faceti si dovada ca aveti o locuinta si ca ingrijiti indeaproape de copil in mod firesc locuinta va fi la dvs avand ]n vedere necesitatea securizarii emotionale a copilului alaturi de persoana care raspunde cel mai adecvat nevoilor sale.
Ceea ce nu inseamna ca minorul nu va putea petrece timp si la locuinta tatalui, inclusiv sa ramana peste noapte, dvs avand obligatia legala de a colabora cu tatal si a il indruma in ingrijirea si supravegherea copilului, preferinte de masa si somn pe perioada cat se afla la acesta.
Retinand varsta frageda a minorului, locuinta acestuia va fi stabilita la dvs,conform art. 400 din Codul civil.
Masura este in interesul superior al acestuia.
Instanta de tutela da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului.
Copilul este dependent de mama, deci necesita, in mod constant , prezenta materna.
Daca va fi solicitat, va fi stabilit un program de vizitare, insa in intervale reduse, la domiciul dumneavoastra, ori in locatii publice, luarea la domiciliu a minorului, de catre tata urmand a fi facuta la o varsta mai inaintata, de principiu.
Va sugerez sa ajungeti la un acord, in ce priveste drepturile si obligatiile pe care le aveti, fata de minor.