avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar penal ...

Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar penal poate face cerere de consultat dosarul , consultarea include si copii sau trebuie cerere separată.Cererea trebuie sa fie aprobată de procuror ?
Bună seara.
Pentru orice drept este nevoie de o solicitare în scris, către Parchet, în vederea exercitării acestuia. Cererea poate privi atât consultarea, cât și efectuarea de copii xerox ale înscrisurilor aflate la dosar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf. art. 94 alin. 2 c.p.p. ”consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informaţii din dosar, precum şi de a obţine fotocopii pe cheltuiala clientului.”
Cererea de consultarea se adreseaza procurorului care stabileşte data şi durata consultării într-un termen rezonabil, dar acest drept poate fi delegat si organului de cercetare penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)
Dreptul la o copie dupa plangerea penala ContSters412228 ContSters412228 Bună seara, care este procedura pt a scoate o copie după o reclamație, depusa la politie? .Mentionez ca din 12 pagini mi s-a citit doar 2pag.Care este ... (vezi toată discuția)
Dosar penal MIctheo MIctheo 1. In ce condtii nu se acorda daune morale pentru vatamare corporala? 2. Care sunt termenele legale de raspuns solutionare a unei urmarire penale ajuns la ... (vezi toată discuția)