avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incep prin a va multumi ca existati!Exista urmatoare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incep prin a va multumi ca existati!Exista urmatoare situatie,am ...

Incep prin a va multumi ca existati!Exista urmatoare situatie,am un copil care in prezent este major ,nu este recunoscut de tatal biologic in certificat, in dreptul tatalui este o liniuta,in prezent vreau sa ma casatorsc si in urma casatoriei eu voi lua numele sotului si ma intereseaza sa apara in certificatul copilului in dreptul tatalui numele sotului,cum trebuie sa procedez pentru a schimba aceast certificat?Trebuie sa consult un avocat ,si cat costa onorariul? Multumesc inca odata!
Cel mai recent răspuns: Cristina1308 , utilizator 08:54, 27 Aprilie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Copilul fiind major, nu poate fi adoptat de sot decat daca a fost crescut de el pe vremea minoritatii sale.
Mulțumesc pentru răspuns ,da a fost crescut de la vârsta de 6 ani

gi-jane2 a scris:

Copilul fiind major, nu poate fi adoptat de sot decat daca a fost crescut de el pe vremea minoritatii sale.

Mulțumesc pentru răspuns ,m-ați lămurit.

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună seara.
Vă puteți căsători, iar după ce dobândiți numele soțului, acesta poate solicita adopția copilului. E un drum lung și anevoios, ce poate dura și 2 ani. Prin simpla căsătorie, nu se poate trece numele viitorului soț pe actul de naștere al copilului.
Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Modificarea numelui copilului în certificatul de naștere corseipetronela corseipetronela Buna ziua, Acum 11 ani am adus-o pe lume pe fiica mea Anda. De atunci și până acum tatăl biologic nu a dat nici un semn de viață. Prin urmare acesta nu ... (vezi toată discuția)