avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Bună ziua. Am o întrebare: Dacă persoanele cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Bună ziua. Am o întrebare: Dacă persoanele cu handicap sunt ...

Bună ziua. Am o întrebare: Dacă persoanele cu handicap sunt scutite de impozit pe autoturism și taxa de parcare la bloc. Mulțumesc. Petre
Cel mai recent răspuns: Rotor , utilizator 12:27, 28 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat și persoane încadrate în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului.

Legea 448/2006
Art. 65
(1) În spațiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum și în cele organizate vor fi adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.
(2) Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimație pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimație beneficiază de parcare gratuită.
....
(5) În spațiile de parcare ale domeniului public și cât mai aproape de domiciliu administratorul acestora repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu handicap care au solicitat și au nevoie de astfel de parcare
Am uitat sa specific ca autoturismul este cumpărat pe numele meu. Asta înseamnă că pentru a fi scutiți de impozit pe auto și taxa parcare, va trebui sa prezentam copie de pe certificatul de căsătorie, din care rezulta ca soția cu grad de handicap, este coproprietar?
Nu contează cine folosește mașina și nici cine e proprietarul din actele ei în situația comunității de bunuri.??? Chiar dacă de scutire beneficiază soția dar în actele mașinii figurează soțul, depunerea unei copii după certificatul de căsătorie face dovada dreptului de scutire totală de impozit și taxa de parcare, când mașină e bun comun???????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 193/2015 babanovac babanovac Buna seara tuturor! Sunt persoana cu handicap accentuat, posesor de autoturism (ma transporta altcineva) si Legea 193/2015, mi-e foarte clar ca ma scuteste ... (vezi toată discuția)
Parcare auto---persoana cu handicap antin antin asi dori ca sa aflu mai multe despre urmatorul fapt conform legii 448/2006Art. 65. - (1) În spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)