avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parcare auto---persoana cu handicap
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parcare auto---persoana cu handicap

asi dori ca sa aflu mai multe despre urmatorul fapt
conform legii 448/2006Art. 65. - (1) În spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap...........o familie care are un copil cu probleme de handicap...... cere un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimaţie beneficiază de parcare gratuită.
aceasta parcare gratuita este doar in timp ce persoana cu handicap este transportata cu masina sau nu.??? acel card legitimatie trebuie afisat vizibil ca doara are si u termen de valabilitate,neafisarea duce la plata sanctiunii de parcare in loc cu taxa???/este valabil lipirea unui abtibild cu semnul de pers cu handicap fara a se vedea si cardul-legitimatie??/
Cel mai recent răspuns: antin , utilizator 20:44, 2 Februarie 2014
Nu este valabil abtibild ul fara card - tocmai de aceea a fost emis acel card. Nu este valabil decat atunci cand este transportata respectiva persoana. Nu puteti abuza de drepturile altuia. Sunt doar drepturile persoanei cu handicap.

elladomi a scris:

Nu este valabil abtibild ul fara card - tocmai de aceea a fost emis acel card. Nu este valabil decat atunci cand este transportata respectiva persoana. Nu puteti abuza de drepturile altuia. Sunt doar drepturile persoanei cu handicap.


da sint de acord ca nu trebuie abuzat.insa instanta a motivat cam asa.......are in ingrijire o persoana cu deficiente.........si ca atare lipsa acelui card legitimatie nefiind expus ia dat totusi cistig de cauza in instanta. multe persoane fac abuz de acel card -legitimatie si nimeni nu ia masuri.nevasta unui sef de politie municipala are mama cu probleme dar ea foloseste aceal card -legitimatie toata ziua si nu e verificata de nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o întrebare: dacă persoanele cu handicap sunt ... Rotor Rotor Bună ziua. Am o întrebare: Dacă persoanele cu handicap sunt scutite de impozit pe autoturism și taxa de parcare la bloc. Mulțumesc. Petre (vezi toată discuția)
Card-legitimatie parcare handicap Akarki Akarki Buna ziua, Sunt persoana cu handicap mediu si am in posesie - conform legii - un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Ultima data cund ... (vezi toată discuția)
Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)