avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe succesiune

Buna ziua!

In cazul unui proces pentru dezbaterea si impartirea succesiunii, taxele platite de reclamant (taxa de timbru, cheltuieli expertize etc), vor putea fi recuperate (partial) de la ceilalti mostenitori?
Daca se poate, se recupereaza in functie de cota fiecarui mostenitor(cote diferite) sau taxele se impart egal intre mostenitori indiferent de cota?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Legal1228 , utilizator 00:34, 4 Mai 2021
Cheltuielile de judecata - mai putin onorariile de avocat-se impart intre mostenitori proportional cu cota parte ce revine fiecaruia din mostenire. Onorariile avocatiale se compenseaza.


Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Cheltuielile de judecata - mai putin onorariile de avocat-se impart intre mostenitori proportional cu cota parte ce revine fiecaruia din mostenire. Onorariile avocatiale se compenseaza.

Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa moartea mamei costinbiclea costinbiclea Dupa moartea mamei(acum 8 ani), un singur frate si-a manifestat dorinta de acceptare a succesiunii prin act notarial, fara sa-i anunte si pe ceilati frati.Tata ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Succesiune bogeanua bogeanua Sunt in situatia de a deschide o succesiune ca urmare a decesului parintilor mei (tata in 1993 si mama in iunie 2009). Dupa decesul tatalui nu am facut acest ... (vezi toată discuția)