avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocatoare parcare pe proprietate privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocatoare parcare pe proprietate privata

Buna ziua tuturor!
Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, iar pe terenul nostru din fata blocului unde ne parcam masinile am montat blocatoare pentru parcare. Terenul si blocul se afla pe o straduta privata cul-de-sac care serveste mai multi proprietari( doua blocuri mici si patru case). Cineva ne-a facut reclamatie la primarie pentru blocatoare iar politia locala ne-a pus in vedere sa scoatem blocatoarele pentru ca incalcam legea. Nu ni s-a mentionat legea si nu reusim nici noi sa gasim legea care ne interzice sa montam blocatoare pe terenul nostru din fata blocului nostru, in vecinatatea drumului privat.
Daca stie cineva sa ma lamureasca cu aceasta problem, astept cu nerabdare raspunsul.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2021
Daniela Cristache,
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:21, 28 Aprilie 2021
LEGE nr. 49 din 8 martie 2006 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice,publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 246 din 20 martie 2006
Art. 5. - (1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competenţelor ce îi revin, cu avizul poliţiei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea respectiva se refera la drum public, nu privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare cartier rezidential Cosmaana Cosmaana Buna ziua, Am achizitionat un loc de parcare intr-un cartier rezidential in Oradea, dar foarte des il gasesc ocupat de catre oaspeti.Am sunat la politia ... (vezi toată discuția)
Necesita autorizatie de constructie montarea de blocator de parcare ... lya2021 lya2021 Necesita autorizatie de constructie montarea de blocator de parcare cu inaltimea de 50cm pe proprietate private? Am cumparat de la o persoana juridica o ... (vezi toată discuția)
Apartament achizitionat suciu_diana suciu_diana Buna seara, care este solutia legala pentru urmatoarea situatie: apartament achizitionat in bloc nou, in afara localitatii. [b]Blocul este construit pe ... (vezi toată discuția)