avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna seara, as dori sa pun si eu o intrebare referitoare la ajutorul de somaj. Daca o persoana beneficiaza de ajutor de somaj si intre timp se angajeaza inainte ca perioada de somaj sa se incheie, este posibil ca acea persoana sa beneficieze din nou de ajutorul de somaj chiar daca nu a lucrat decat cateva luni? Va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:28, 5 Ianuarie 2010
Da, fiind angajata cu CIM pe durata determinata la incetarea de drept a contractului va relua somajul de unde s-a intrerupt.
Chiar daca este angajat cu CIM pe perioada nedeterminata va putea, la incetarea acestuia, sa beneficieze de indemnizatie de somaj daca indeplineste conditiile legale:
- sa inceteze CIM din motive neimputabile salariatului;
- sa aiba lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la un singur angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata kurti kurti Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o ... (vezi toată discuția)
Somaj iulia_iuliana iulia_iuliana Sunt in somaj. Daca ma angajez nu mai primesc indemnizatia de somaj.? As dori insa sa stiu in cazul in care firma la care m-am angajat se inchide mai primesc ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)