avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Sunt in somaj. Daca ma angajez nu mai primesc indemnizatia de somaj.? As dori insa sa stiu in cazul in care firma la care m-am angajat se inchide mai primesc indemnizatia de somaj nemaiavand continuitate in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 9 Februarie 2009
daca va angajati nu mai primiti somaj.
daca firma se inchide si nu e vina dvs , nu demisionati, veti primi in continuare somaj
Daca va angajati cu contract pe durata nedeterminata somajul inceteaza la data angajrii. In cazul in care CIM va inceta din motive neimputabile salariatului puteti solicita iar ajutor de somaj, daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24. Cele 12 luni lucrate nu trebuie sa fie consecutive, ele pot fi formate din perioade lucrate inainte de somaj si dupa incetarea acestuia ca urmare a angajarii. In acest caz perioada pentru care veti beneficia de somaj va fi conform legii in funtie de vechimea dvs. in munca.
Daca va angajati cu CIM pe durata determinata somajul se supendata pana la incetarea de drept a CIM dupa care se continua cu perioada de somaj ce nu s-a efectuat.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
adelaida_07, utilizator
iulia_iuliana a scris:

Sunt in somaj. Daca ma angajez nu mai primesc indemnizatia de somaj.? As dori insa sa stiu in cazul in care firma la care m-am angajat se inchide mai primesc indemnizatia de somaj nemaiavand continuitate in munca?


Persoanele carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in perioada somajului natasa_222@yahoo.com natasa_222@yahoo.com Buna ziua Va rog daca se poate o lamurire Am intocmit dosarul pentru somaj pe care o sa il depun in luna mai. Intre timp am gasit un loc de munca dar ... (vezi toată discuția)
30% dupa somaj Luluemy Luluemy Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj vali551 vali551 Buna ziua,am fost in somaj ,m-am angajat pe perioada nedeterminata,beneficiez de 30% din somaj.Contractul are si o perioada de proba de 90 zile.Din pacate, ... (vezi toată discuția)