avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună! Iubitul meu ma ameninta ca imi ia copilul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună! Iubitul meu ma ameninta ca imi ia copilul de numai 4 luni. ...

Bună! Iubitul meu ma ameninta ca imi ia copilul de numai 4 luni. Este pe numele lui si zice ca din cauza asta copilul ii revine lui. Menționez ca el este foarte violent si agresiv, iar eu nu mai pot suporta. De cand am născut doar eu mi-am intetinut copilul si sunt capabila sa o fac si de acum incolo. Ce pot face?
Buna ziua

Va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs.
Nu conteaza ca poarta numele tatalui.
La varsta asta, tatal nu are nicio sansa de a lua copilul, decat cu acordul dvvs.
Contactati un avocat.
Ca sa nu aveți probleme deschideti proces.
Cu avocat câștigați procesul dacă aveți locuință stabila.
Nici nu se pune problema ca domiciliul minorului, (sugarului în cazul de fata )să fie stabilit la tata ,mai ales dacă dovediți că aveti o locuinta un loc de munca,un sprijin din partea părinților etc.Aveti si prietenului ordin de protectie dacă concubinul e violent..
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Aveti si posibilitatea solicitării unui ordin de protectie

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nici nu se pune problema ca domiciliul minorului, (sugarului în cazul de fata )să fie stabilit la tata ,mai ales dacă dovediți că aveti o locuinta un loc de munca,un sprijin din partea părinților etc.Aveti si prietenului ordin de protectie dacă concubinul e violent..

Buna ziua,

Avand in vedere varsta frageda a minorului, si actele de agresivitate exercitate, precum si faptul ca dumneavoastra ati asigurat subzistenta minorului, instanta de judecata va stabili locuinta minorului la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil.

Va sugerez sa solicitati autoritate exclusiva, avand in vedere conduita de dezinteres manifestata de fostul concubin, in procesul de crestere si educare a minorului.

Instanta de judecata va da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului, conform legii 272/ 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea părintească Marian Iancu Marian Iancu sunt mamele avantajate la stabilirea domiciliului fetitei de 2 ani? (vezi toată discuția)
Copil Madalinalylyana Madalinalylyana I se poate da custodia tatalui daca copilul are 2 luni si suge la piept ? (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)