avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara la mine în curte femeia de serviciu face ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara la mine în curte femeia de serviciu face curat de ...

Buna seara la mine în curte femeia de servici face curat de 8 ani de zile fara contract de munca ,are voie sa lucreze la negru fara contract de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 29 Aprilie 2021
Munca nedeclarata (munca la negru) reprezinta, printre altele, primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

Constituie contraventie :
- primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1) C.mun., sanctionata cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;

- prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, sanctionata cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Daca i-ati fi facut contract, ar fi lucrat cu contract, dar asta presupunea sa dati bani mai multi.
Munca la negru reprezinta un risc pt ambele parti, nu numai pt femeie.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Munca la negru în 2021: Riscuri şi dezavantaje când nu eşti angajat cu forme legale
www.avocatnet.ro/articol_479...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru mioarailina mioarailina Daca am lucrat la negru si sunt in somaj iar patronul nu mi-a facut contract pt ca nu a vrut ce pateste daca îi fac reclamatie la ITM (vezi toată discuția)
Munca la negru Adrian Firut Adrian Firut Daca muncesc 2 zile pe saptamana la o persoana fizica si ma plateste cu 800 de lei pe luna este considerata munca la negru? Daca da ,ce risc am eu si ce ... (vezi toată discuția)
Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? Alina123456789 Alina123456789 Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? (vezi toată discuția)