avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neachitarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neachitarea pensiei alimentare

BUNA!
Ma numesc mihaiela, am o problema cu fostul sot si de aceea apelez pe aceasta cale la toti cei care ar putea sa ma ajute cu un sfat. am terminat divortul anul trecut in luna martie, am un baiat de 6 ani si fostul sot nu mi-a mai dat nici un ban de un an si jumatate. el lucreaza in italia si cat timp a durat procesul de divort mi-a trimis 750 euro, tribunalul a hotarat ca sotul meu sa imi dea un procent de 25% din salariul net pe care il primeste, aceasta hotarare a fost luata deoarece el nu are un salariu fix lunar,in luna dec. 2007 a luat 1350 euro, in luna ian. 2008 a luat 840 euro, in luna feb. a luat1040 euro,in luna mar. a luat 740 euro, acestea sunt singurele dovezi pe care le-am avut la proces, lucreaza cu contract de munca nelimitat,dar din 2008 nu mi-a mai trimis nici un ban. am fost la politie sa fac o plangere dar mi-au spus ca nu se poate face nimic deoarece nu este vorba de o suma fixa, iar dumnealor nu au nici o putere de a afla care este salariul net primit de fostul sot in tot acest timp pentru a putea afla cota procentuala datorata. am toate datele de la serviciul lui dar nu se poate face nimic. daca este o solutie si cineva imi poate da un sfat va rog sa imi lasati un raspuns. VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 23:39, 5 Ianuarie 2010
eu zic ca aveti 2 posibilitati:
1. Procuratura, plangere penala, pt. nerespectarea sentintei definitive si irevocabile in care se stabileste sa va faca lunar plata a 25 % din salarul lui, pt. copil
2. Actiune civila pentru pensia alimentara, dar trebuie sa comunicati instantei datele angajatorului, ca instanta sa comunice angajatorului ca trebuie sa ii retina din salar % respectiv si sa il vireze catre Dvs.
Adevarul e, ca lucrand in Italia, nu stiu sigur daca Instanta Romana poate cere unei firma din Italia sa retina din salar.
Trebuie sa discutati cu un avocat.
Va multumesc pentru sfat! dar instanta romana poate sa ceara unei firme din italia venitul net al unui angajator roman, daca se dovedeste ca acesta are un minor in tara caruia nu i-a fost achitata pensia alimentara de atatia ani?
Pentru pensia alimentara Dvs. trebuie sa faceti dovada in instanta de veniturile fostului sot. Instanta nu va solicita angajatorului. Mai ales el fiind in Italia ... aici intra in vigoare dreptul international privat ... intelegerile dintre cele doua tari. Comunicati instantei sentinta definitiva si irevocabila pe care va bazati si adresa completa a angajatorului. Avocatul va va sfatui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu recuperarea pensiei alimentare mihaliscenco mihaliscenco Buna! Sunt Mihaiela si va rog sa imi dati un sfat in legatura cu pensia alimentara a fiului meu. Am inceput divortul in data de 09.072007 si l-am terminat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)