avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atacare decizie definitivă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atacare decizie definitivă

Buna ziua!
Poate sa îmi spună cineva unde pot atacă o decizie definitivă a unui dosar deschis în Italia dar unde cel învinuit nu a fost prezent dar a fost reprezentat de un avocat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:53, 8 Mai 2021
In Italia. De obicei la instanta a carei decizie se ataca, iar in unele cazuri la prima instanta, dupa caz. Trebuie vazut dosarul. Intrebarea este prea lacunara.
Da, obligatoriu în Italia.
Cautati insa avocat foarte bun de acolo pentru ca procesul poate fi mult mai complicat decât puteți percepe.
Eu.ma judec destul.de des pe asa ceva si stiu cum merge treaba si in Italia dacă este vorba de cetățeni romani și nu numai.de aceștia.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Decizia de pare că e definitivă și irevocabilă.
Dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns în situația următoare, va rog:
Acuzatul a știut de conflict, ( s-a bătut cu un alt roman într-o parcare, ei fiind soferi).
A avut un avocat in Italia in prezenta căruia a dat declaratii și respectivul avocat ia zis că a fost în legitimă apărare.
Acuzatul la un moment dat a rămas fără serviciu acolo și a venit în țară și știind că a fost legitimă apărare nu s-a mai interesat daca se judecă, se închide, etc, el având și doar 22 de ani și neavând vreodată probleme cu legea.
Nu știm dacă avocatul respectiv s-a prezentat la vreun proces, între timp i s-a numit un avocat din oficiu.
Acuzatul nu a fost la nici un proces/ audiere la tribunal.
Conflictul a fost în 2011., Cazul s-a finalizat in 2019.
Întrebarea mea e următoarea:
- în momentul în care au văzut că omul asta nu e de găsit în aproximativ 10 ani de zile, nu ar fi trebuit să îl înștiințeze la adresa de domiciliu din România?
(El acolo s-a legitimat cu buletinul de Italia, dar acest buletin a avut la bază o carte de identitate Ro.)
Așa cum au venit cu mandat european și l-au luat de acasă nu îi puteau trimite și o citație? ...
Va rog daca poate cineva sa îmi de-a un răspuns...
Daca inculpatul a avut avocat ales si daca inculpatul s-a prezenta si a dat declaratii, mai mult ca sigur ca a avut termen in cunostinta. In plus, inculpatul avea obligatia sa anunte politia sau instanta daca isi schimba domiciliul. Pentru ca din Italia putea sa plece in Elvetia sau in Africa de Sud, nu neaparat inapoi in Romania, cum ar presupune cineva.
Iar treaba cu mandatul european este in vederea executarii pedepsei, iar treaba cu citarea la judecata este alta faza.
Deci una peste alta, in practica nu se intampla asa cum vedeti dvs lucrurile.
Eu înțeleg ce spuneți dvs. dar el este cetățean român, in uniunea europeana, consider că aveau obligația să îi trimită înștiințare la domiciliul lui stabil din Romania, atât timp cât este vorba de UE. Indiferent daca el pleca în Africa sau India....

trandafir2 a scris:

Daca inculpatul a avut avocat ales si daca inculpatul s-a prezenta si a dat declaratii, mai mult ca sigur ca a avut termen in cunostinta. In plus, inculpatul avea obligatia sa anunte politia sau instanta daca isi schimba domiciliul. Pentru ca din Italia putea sa plece in Elvetia sau in Africa de Sud, nu neaparat inapoi in Romania, cum ar presupune cineva.
Iar treaba cu mandatul european este in vederea executarii pedepsei, iar treaba cu citarea la judecata este alta faza.
Deci una peste alta, in practica nu se intampla asa cum vedeti dvs lucrurile.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
Alice39, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea hotararii primei instante si lipsa la judeca a inculpatului in faza de urmarire penala.declarare apel de catre aparatorul ales CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necomunicarea sentintei penale catre inculpatul lipsa la toate termenele de judecata constituie un viciu de procedura in mod clar. In speta, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu care cere bani pentru reprezentare corecta loakvo loakvo Buna ziua, sunt inculpat intru-un dosar, am recunoscut fapta si procurorul ne-a spus, mie si avocatului din oficiu, ca putem cere judecarea in procedura ... (vezi toată discuția)