avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atacare decizie definitivă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atacare decizie definitivă

Buna ziua!
Poate sa îmi spună cineva unde pot atacă o decizie definitivă a unui dosar deschis în Italia dar unde cel învinuit nu a fost prezent dar a fost reprezentat de un avocat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:53, 8 Mai 2021
Acestea sunt aspecte care tin de aparare si de maiestria avocatului.
Avocatul va analiza si piesele dosarului.
De aceea v-am spus ca va trebuie avocat foarte bun.
Este genul de proces in care si judecatorii pot gresi daca nu este angajat un avocat foarte bun care sa reprezinte inculpatul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu înțeleg ce spuneți dvs. dar el este cetățean român, in uniunea europeana, consider că aveau obligația să îi trimită înștiințare la domiciliul lui stabil din Romania, atât timp cât este vorba de UE. Indiferent daca el pleca în Africa sau India....

Completamente falso questo argomento. Nu are nicio treaba cu "este vorba de UE", ci are treaba cu regulile de procedura penala. Organul judiciar, instanta, etc, te intreaba "Unde vrei sa te citez?" si acolo te citeaza.
Faptul ca dvs considerati că "aveau obligația să îi trimită înștiințare la domiciliul lui stabil din Romania",
este dreptul dvs sa considerati ce doriti, dar nu are nicio legatura cu realitatea si nici cu procedura.
Dimpotiva, este DREPTUL persoanei (inculpat, condamnat, sau ce o fi el), sa NU fie citat la adresa de domiciliu, de resedinta sau la adresa unde locuieste efectiv, caci poate nu vrea omul sa stie anumite persoane ca el a calcat pe bec si are o problema cu justitia. Este mai clar acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea hotararii primei instante si lipsa la judeca a inculpatului in faza de urmarire penala.declarare apel de catre aparatorul ales CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necomunicarea sentintei penale catre inculpatul lipsa la toate termenele de judecata constituie un viciu de procedura in mod clar. In speta, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu care cere bani pentru reprezentare corecta loakvo loakvo Buna ziua, sunt inculpat intru-un dosar, am recunoscut fapta si procurorul ne-a spus, mie si avocatului din oficiu, ca putem cere judecarea in procedura ... (vezi toată discuția)