Buna ziua si va multumesc pentru existenta acestui site.
Nu am copii si nu sunt casatorita. Parintii mei sunt divortati si inainte de divort ma aveau pe mine si pe sora mea. Tatal meu s-a recasatorit si are o fiica. De curand ambii mei parinti au decedat. Intrebarea mea este daca mor sora mea cu aceeasi parinti ca mine si sora de tata au drepturi la mostenire? Daca da, in parti egale? Multumesc frumos daca imi raspundeti.
Multumesc frumos pentru raspuns, este foarte folositor.
Dar... eu intrebasem daca EU mor, cum se impart bunurile mele intre cele doua surori (o sora are aceeasi parinti ca mine si cealalta avem doar acelasi tata, ea avand alta mama)
Multumesc mult!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va vor moșteni ambele surori, în mod egal.
Nu are importanță dacă sunt vitrege sau "bune ". Din punct de vedere legal, sunt rude din aceeasi clasa și de acelasi grad, astfel încât au drepturi egale.
Puteti sa lăsați fără probleme un testament oricui doriti dvs.
Multumesc frumos raluk0207 !
As vrea sa las testament pentru copii surorii "bune" dar cred ca poate fi atacat de cealalta sora.
Multumesc inca o data! Sa aveti o seara minunata si un Paste Fericit!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Testamentul nu poate fi "atacat" decât de moștenitorii rezervatari (descendenți, părinți, sot).
Frații și surorile nu sunt moștenitori rezervatari.
Multumesc pentru urări! Paste fericit si dvs!
Testament
grazzia
Buna ziua!
Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)