avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi . Am un imobil inchiriat, si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi . Am un imobil inchiriat, si contractul expira ...

Evacuare chiriasi . Am un imobil inchiriat, si contractul expira in luna septembrie anul curent, chiriasii au acumulat datorii mari la utilitati, contractele la utilitati nu sunt pe numele lor, ci pe numele meu, desi le-am solicitat in repetate randuri sa plateasca, nu au facut asta, au facturi neplatite de 8 luni; le-am solicitat si sa paraseasca imobilul, dar refuza si asta.In mare, doresc sa gasesc o cale amiabila, de a rezolva, dar nu stiu cum.Din pacate, chiriasii i-am luat in spatiu, si acum actul lor de identitate este pe adresa imobilului, cred ca e un minus pentru mine si acest aspect.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:58, 1 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce fel de contract este, de inchiriere sau de comodat?
Contractul este inregistrat la Anaf? Trebuie vazut contractul si interpretat.
O solutie provizorie este suspendarea utilitatilor, avand in vedere ca aveti contracte pe numele dvs.
Da, este contract inregistrat la Anaf, si este contract de inchiriere, nu comodat.Contractul prevede mai multe aspecte care ma indreptatesc sa ii evacuez, inclusiv neplata utilitatilor.Insa, nu doresc sa fac acest lucru prin scandal, dansii sunt vecini de cartier, nu doresc sa fie un "razboi", caut o cale amiabila, nu stiu cum sa procedez, la cine sa apelez, sa iau un avocat chiar? Un mediator? Faptul ca i-am luat in spatiu imi da alta ingrijorare, am mai citit aici, am cautat cu lupa, si din ce am citit, trebuie sa ii dau in judecata, sa ii scot din spatiu, un demers care necesita costuri si timp.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Ce vreti dvs nu se poate.
Treaba asta - "desi le-am solicitat in repetate randuri sa plateasca, nu au facut asta, au facturi neplatite de 8 luni; le-am solicitat si sa paraseasca imobilul, dar refuza si asta."
nu poate sa stea langa treaba asta - "dansii sunt vecini de cartier, nu doresc sa fie un "razboi", caut o cale amiabila"

Oamenii va abuzeaza si dvs cautati o solutie amiabila. Pentru asa ceva nu exista solutie.
Multumesc foarte mult, apreciez.Am mai cautat cu lupa aici si am gasit si alte postari cu aceiasi tema, si in mare am inteles care sunt pasii legali.Aveti dreptate, acesti oameni profita de "moliciunea", ca sa nu zic prostia noastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai cautati cu lupa ca treaba e clara, cautati un avocat si predati-i lui treaba sa o desavarseasca. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie edward_zone edward_zone Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Am avut un contract de inchiriere cu o firma pentru un spatiu comercial, eu persoana fizica. Chiriasul nu a platit ... (vezi toată discuția)