avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 de handicap, ...

Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 de handicap, adica accentuat si primesc pensie de la stat de 800 lei dar mi-au restictionat dreptul la munca. Pot inregistra venituri din YouTube fara sa raman fara pensia de handicap cea de 800 lei de la casa de pensii plus a doua pensie in valoare de 375 lei tot de la stat? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
Alexandru ddb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru ddb , utilizator 08:27, 5 Mai 2021
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
Multumesc mult din suflet, mi-a fost de mare ajutor raspunsul acesta.

Cornel Vasile a scris:

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am următoarea întrebare; sunt pensionar de invaliditate ... costyarges costyarges Buna seara! Am următoarea întrebare; Sunt pensionar de invaliditate cu gradul 2 cu probleme vizuale și cu certificat handicap de nevăzător gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Modificare art 118 din legea 263/2010 dinur dinur Daca o persoana care are certificat medical de handicap gradul 2 , se poate pensiona din motiv de handicap si cumula venitul din pensie cu cel din salariu (vezi toată discuția)
O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore ... RamonaTache RamonaTache O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore pe zi, poate realiza venituri din activitati independente ? (vezi toată discuția)