avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA: cuplu casatorit, ea traieste in casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA: cuplu casatorit, ea traieste in casa parintesca, impreuna ...

SPETA: cuplu casatorit, ea traieste in casa parintesca, impreuna cu sotul ei, dar care nu este trecut in spatiu. In aceasta casatorie el nu a venit cu nimic si nu exista bunuri in comun achizitionate in timpul casniciei. Ea este singura la parinti si sotul mai are doi frati cu copii. Ea are proprietati de pe urma parintilor ei, cu titlul de unic mostenitor. INTREBARE: in cazul in care sotia moare inaintea sotului, ce se intampla cu toate bunurile materiale care, in fapt, sunt numai ale defunctei, el neavand nici un fel de contributie nici macar pe perioada casniciei?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:17, 4 Mai 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul supravietuitor mosteneste o cota din aceste bunuri.
Cota sotului supravietuitor variaza in functie de mostenitorii alaturi de care vine la mostenire.
De exemplu, daca exista copii ai defunctului atunci sotul supravietuitor mosteneste 1/4 si copiii 3/4.
Daca nu exista copii, dar exista atat parinti cat si frati/surori ai/ale defunctului, atunci sotul supravietuitor mosteneste 1/3.
Daca exista doar parinti ai defuntului dau doar frati/surori, atunci sotul supravietuitor mo;teneste 1/2.
etc.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire terenuri fergus1 fergus1 1. Din ce clasa de mostenire si ce grad de rudenie este sotul/sotia persoanei decedate? 2. Dupa decesul tatalui, prin certificatul de mostenire, fiica (fara ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)