avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa știu ce înseamnă încălcarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa știu ce înseamnă încălcarea unei hotărâri judecătorești ...

As dori sa știu ce înseamnă încălcarea unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabila dar și executorie s-au care sunt urmările atunci când nu este respectată.
Este vorba de o suprafață de teren împărțită pe cale legală cu executor la fața locului dar după plecare acestuia foștii proprietari interzic întrarea pe suprafață atribuită prin lege a celor care au fost puși în drepturi și au devenit violenți verbal și fizic.
Se judecata cu statul roman ca nu a fost respectată legea ori cu cei care au fost puși în posesie dar nu au posibilitatea de a întra pe terenul respectiv ?
Menționez că anul trecut făcut s-a făcut o sesizare catre Parchetul de pe lângă judecătoria de pe raza de unde este cazul de către postul de poliție locala care a fost sesizat în acest caz dar si de viitorii proprietari care nu pot intra în posesia terenului .
Nu ni s-a răspuns nici pîna acum.
Ce este de făcut ?
Unde ne putem adresa ?
Ba mai mult cei care care au încălcat legea au depus plângere în tribunal că politia iar fi sancționat ilegal cănd a fost sesizată la fața locului deoarece erau violenți verbal și fizic.
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
Mark22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 6 Mai 2021
dvs v-ati mai interesat de plangerea aia sau doar ati asteptat raspuns ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Penal
art.287 Nerespectarea hotărârilor judecătorești
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătorești săvârșită prin:
a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistență față de organul de executare;
b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act;
c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligație conform legii;
.....
g) împiedicarea unei persoane de a folosi, în tot sau în parte, un imobil deținut în baza unei hotărâri judecătorești, de către cel căruia îi este opozabilă hotărârea, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
......
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
......
Am trimis și mail am fost de trei ori la parchet cerind chiar audienta și mi sa comunicat ca este situația actuală și nu se fac audiente știe de cazul meu dar încă se lucrează................ atât. Sa aștept. Dar cât ? Nimic nu știu și din aceste motive am decis sa întreb aici poate ma ajuta cineva.


gi-jane2 a scris:

dvs v-ati mai interesat de plangerea aia sau doar ati asteptat raspuns ?


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, as mai face una pt tergiversare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti la instanta de judecata (Judecatorie) o plangere de tergiversare a dosarului, solicitind si anexarea dosarului de urmarire penala pentru ca instanta sa verifice stadiul in care se afla aceasta si daca lucrarile sunt tergiversate sau nu.
Motivarea cererii se poate face pe prevederile art.6 coroborat cu art.13 din Conventia Europeaza a Drepturilor Omului.

Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararilor judecatoresti criss2010 criss2010 In anul 1997 bunica a primit titlul de proprietate in care se regaseste o suprafata de teren de 225 mp conform legii 18 . Aceasta suprafata fusese data ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Cristinica84 Cristinica84 Am inaintat divort,copilul mi-a fost incredintat prin ordonanta presedentiala ,hotararea a ramas definitiva.,el mi-furat copilul si nu ma lasa sa-l vad,ma ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, as dori sa va intreb la ce articol din codul penal se incadreaza refuzul de a se lua in calculul punctului de pensie o adeverinta spor cu caracter ... (vezi toată discuția)