avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea hotararilor judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea hotararilor judecatoresti

In anul 1997 bunica a primit titlul de proprietate in care se regaseste o suprafata de teren de 225 mp conform legii 18 . Aceasta suprafata fusese data la colectivizare unor vecini .
Tot in 1997 este data in judecata de catre vecini pentru anularea titlului de proprietate . Acest proces se incheie in 1999 si este pierdut de catre bunica.
In urma gasirii unor acte de catre bunica , din care reiese ca este proprietar, in 1999 ea face cerere de revizuire a procesului pierdut . Aceasta cerere este admisa ,iar vechea hotarare este anulata .
In timpul acestui proces , vecinii instraineaza terenul unui nepot de-al lor cu act de vanzare -cumparare ,
In anul 2002 bunica castiga un nou proces de anulare a actului de vanzare -cumparare .
In 2003 este pusa in posesie de catre executor judecatoresc .
Dupa punerea in posesie este data din nou in judecata de catre respectivii pentru anularea titlului . Acest proces este castigat de bunica intru-cat a mai fost judecat odata pentru aceeasi cauza .
Incercand sa intre pe teren nu a fost lasata . A fost chemata politia , deschizandu-se dosar penal vecinilor pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti . In urma solutionarii , vecinii au fost amendati penal si au platit daune civile .
Cu toate acestea , nici in prezent nu sunt lasati sa intre pe teren si au fost sesizate din nou organele de politie .
Intrebarea mea este : ce se poate face pentru a putea sa lucreze acest teren ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:16, 30 Aprilie 2010
Sa le faca plangere penala pana or intra intra de tot la inchisoare si atunci poate au sa se sature
S-a facut o sesizare la politie acum , dar pana se rezolva ...
O noua plangere penala depusa la parchet care se va referi la nerespectarea unei hotarari judecatoresti infractiune sanctionata si pedepsita de art.271 Cod penal.
Adica vreti sa spuneti ca trebuie mers direct la parchet cu plangerea si nu la politie?
Mentionez inca o data ca exista deja o plangere la politie care urmeaza a fi cercetata.
da trebuie formulata o plagere prealabia catre parcetul de pe langa judecatoria X
pentru nerespectarea hot judecat art . 271 Cod Penal
e buna si sesizarea politiei dar nu e destul

Alte discuții în legătură

Recurs fond funciar ContSters206369 ContSters206369 Buna ziua…. Revin cu o problema .si sper sa nu plictisesc… in 1990, am fost pusi in posesie pe o suprafata de teren mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie maria 55 maria 55 Bună ziua , Moştenesc un teren într-o livadă,validat şi primit în folosinţă încă din 1991.În anul 2005,vecinul care a cumpărat restul terenului ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)