avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vânzare-cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vânzare-cumpărare

Ce acte sunt necesare pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui teren intravilan?
La ce trebuie să fiu atentă, eu fiind cumpărătorul? Cine achită eventualele taxe: vânzătorul sau cumpărătorul?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Corina.Maria66, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:23, 6 Mai 2021
Act de proprietate, documentatie cadastrala, certificat de atestare fiscala si, daca terenul este arabil, o adeverinta privind nearendare.
Dupa parerea mea, un aspect important este ca terenul de la fata locului sa corespunda ca dimensiuni si amplasament cu documentatia cadastrala. De asemenea, ar trebui sa verificati cum se realizeaza accesul, respectiv daca drumul care ajunge la teren este drum public. Daca doriti ca in viitor sa edificati o constructie pe acest teren, este deosebit de util sa solicitati emiterea unui certificat de urbanism pentru informare, acum, inainte se semnerea contractului, ca sa vedeti ce tip de constructie puteti edifica, ce suprafata poate avea aceasta, la ce distante, de ce avize si acorduri aveti nevoie sau daca pe sub teren trece vreo conducta de apa/gaze.
Taxele se achita de catre cumparator, de regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)