Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiții, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana.
Mulțumesc,am grupa 1 și ies mai devreme(53ani) eu mă refeream daca iau dosarul de la angajator pe 1 Iuliu pot să îl depun pe 1 august ,eu mai muncind o lună sau două la același angajator până îmi vine decizia de la casa pensiilor.Multumesc!!
Nu conteaza ca aveti grupa .... legea este clara in ceea ce priveste data depunerii dosarului de pensionare . Astfel, începând cu data îndeplinirii condițiilor de pensionare va puteti depune actele pentru pensie.
In speta, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Incetare cim de drept
Alis07
Buna ziua.Va rog o lamurire.
1,Ziua in care cim inceteaza de drept la data indeplinirii varstei si a stagiului de cotizare pentru pensionare limita de varsta ... (vezi toată discuția)