avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara, puteți să îmi spuneți după ce îmi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara, puteți să îmi spuneți după ce îmi iau dosarul ...

Bună seara, puteți să îmi spuneți după ce îmi iau dosarul de la angajator in cât timp îl pot depune la Casa de pensii??? Mulțumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 7 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiții, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana.
Mulțumesc,am grupa 1 și ies mai devreme(53ani) eu mă refeream daca iau dosarul de la angajator pe 1 Iuliu pot să îl depun pe 1 august ,eu mai muncind o lună sau două la același angajator până îmi vine decizia de la casa pensiilor.Multumesc!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza ca aveti grupa .... legea este clara in ceea ce priveste data depunerii dosarului de pensionare . Astfel, începând cu data îndeplinirii condițiilor de pensionare va puteti depune actele pentru pensie.

In speta, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta alexandru andra alexandru andra Un angajat ar tb sa iasa la pensie ptr limita de varsta in ian 2012...cand i se depune dosarul la Casa de Pensii......in Lg 263 spune..ca la data indeplinirii ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire. 1,Ziua in care cim inceteaza de drept la data indeplinirii varstei si a stagiului de cotizare pentru pensionare limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta vanatorul vanatorul Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia intocmiri dosarului de pensionare in cazul unui angajat care indeplineste cumulativ conditia de stagiu ... (vezi toată discuția)