avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Mi-am dus demisia la locul de munca, dar acestia nu au vrut sa o semneze fara sa stau in preaviz 20 zile. Am fost pusa nemotivata, iar apoi am primit pe mail o convocare sa ma prezint in fata comisiei. Am fost la convocare unde au fost notate pe un raport motivele care m-au determinat sa plec din firma (unul din motive fiind orele suplimentare obligatorii fara sa fiu pontata). Pe decizia de demisie a fost trecut faptul ca am facut o abatere foarte grava parasind locul de munca, dar nu au fost trecut si motivele discutate in comisie care m-au determinat sa plec. Nu ar fi trebuie trecute pe decizia de demisie? Sau sa primesc si eu raportul care a fost notat in timpul comisiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 7 Mai 2021
Abaterea savarsita este lipsa de la serviciu si nu ce v-a determinat ...prin urmare, doar in motivarea deciziei de sanctiunare va fi : descrierea faptei care constituie abatere disciplinara, precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat, motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile .....

Decizia de incetare nu v-a fi motivata decat de cererea dvs de demisie.
Pe decizie sunt mentionate urmatoarele:
"Raportul Final nr.255 din data 06 05.2021 al Comisiei de Disciplina, prin care, procedand la ascultarea salariatului si consemnarea declaratiilor acestuia, aceasta constata:
- Salariatul nu isi motiveaza absentele nemotivate
- Salariatul a recunoscut faptul ca......
-Salariatul a invocat in apararea sa faptul ca.........."

Nu ar fi trebuit in loc de "........." sa fie trecute motivele care le-am adus in apararea mea?
Trebuia și motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile.
Mai pot face ceva acum in acest sens? O persoana din comisie a notat tot ce am avut de zis in apararea mea ( cum ar fi faptul ca de un an de zile s-a prelungit programul de lucru cu 30 minute fara a semna un contract cu noul program) dar nu se regaseste niciunde decat faptul ca nu am adus motivare pentru zilele in care am lipsit. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Dacă mai sunteți în termen, depuneți contestație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Decizie sanctionare cercetare disciplinara alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Maine am o zi plina cu comisii de disciplina. Intrebarea mea este in cazul in care nu o sa reusesc sa dau decizia de sanctionare si decizia de ... (vezi toată discuția)
Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective] d_roxana d_roxana Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: am un angajat care a gresit executia la locul de munca (a primit abatere verbala) si apoi nu a mai ... (vezi toată discuția)