avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o problema legata de succesiune. Tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o problema legata de succesiune. Tatăl meu a ...

Bună ziua!
Am o problema legata de succesiune.
Tatăl meu a decedat în anul 1988. Moștenitorii lui au fost mama mea, sora mea și eu. Sora mea a renunțat la dreptul ei moștenitori rămânând eu și mama. În certificatul de moștenitor are 1/4 mama și 3/4 eu. După 1989, mai exact în 1993 mama a primit titlul de proprietate unde scrie ca este moștenitoarea tatălui meu. Titlu de proprietate unde sunt trecute și bunurile imobile de pe certificatul de moștenitor din 1988. Pentru a începe procedura succesorala este nevoie de anexa 24 de la primărie și completata cererea adica anexa 23. Întrebarea mea este cum trebuie completata, adică o cerere pentru cei 1/4 și o cerere pentru restul sau o singura cerere. Și v-as fi recunoscător și pentru alte sfaturi.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Succesiune DARSHAN DARSHAN Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)
Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)