avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Ma confrunt cu o situație, va rog daca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Ma confrunt cu o situație, va rog daca puteti sa ...

Buna ziua!
Ma confrunt cu o situație, va rog daca puteti sa ma ajutați!
Am lucrat la un liceu din Timișoara ca secretar sef pana la data de 06.05.2021 (venita prin transfer de la Bucuresti). Incepand cu data de 07.05.2021 mi-a incetat contractul individual de munca de drept conform art.56(1) lit.c la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul II (pe un an de zile). In urma unei convorbiri telefonice cu inspectoratul școlar, am fost informata ca, in baza contractului colectiv de munca la nivel de ramura, pot reveni pe post, in situația in care nu voi mai beneficia de decizie medicala. In aceasta situație va mentionez ca pe perioada contractului individual de munca, angajatorul mi-a oferit o garsoniera aflata in incinta liceului in baza unui contract incheiat la data de 01.12.2018, pe un an de zile. In data de 06.05.2021 cand am intrat in posesia actelor de incheiere de contract individual de munca, mi-au inmanat actele aditionale de prelungire a contractului pentru garsoniera (eu fiind cu plata la zi a chiriei) pana la data de 05.06.2021, data la care eu voi fi nevoita sa parasesc aceasta garsoniera.
Vin cu rugamintea , daca considerati ca este legal ceea ce a hotarat angajatorul in privinta garsonierei, fiind pusa in ipostaza de a nu mai avea un acoperis data fiind situatia mea medicala. Boala a intervenit incognito incepand cu luna decembrie 2020 (o hernie de disc avansata, cu recomandare pentru operatie)
Concluzia, doresc sa stiu daca pot sa benefeciez in continuare de garsoniera tinand cont ca peste un an ma pot reintoarce la locul de munca, și totodata vreau sa stiu daca este legal gestul care l-a facut angajatorul.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Reincadrarea in grad de invaliditate elenaciobanu34 elenaciobanu34 am fost pensionata cu gradul 3 fiind operata de hernie de disc in 2002 in 2010 mi a taiato spunandumi ca sami caut de munca cu toate ca aveam bilete din spital ... (vezi toată discuția)
Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii cim cu acordul partilor? Maria3333 Maria3333 Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie ... (vezi toată discuția)
Malpraxis ? ce este de facut ? traff traff Acest mesaj este scris in numele unei cunostinte , care pentru inceput doreste sa se informeze despre ce poate face , cum si in ce consta actiunea de ... (vezi toată discuția)