avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Denumire folosita in marketingul si promovarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Denumire folosita in marketingul si promovarea afacerii?

Buna ziua!
O societate comerciala, sa spunem SC ABC SRL, poate folosi o alta denumire, spre exemplu ABC Club, in marketingul si promovarea afacerii (inclusiv pe pliante, social media, etc)?
Imi puteti indica si un text de lege?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:29, 9 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 29/1990
art. 29
Comerciantul este obligat să menționeze pe facturi, oferte, comenzi, tarife, prospecte și orice alte documente întrebuințate în comerț, numele/denumirea, sediul social, codul unic de înregistrare și, dacă este cazul, codul numeric personal. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislația din domeniu.

art.30
(1) Firma este numele sau, după caz, denumirea sub care un comerciant își exercită comerțul și sub care semnează.
...

art.31
...
(2) Nici o mențiune care ar putea induce în eroare asupra naturii sau întinderii comerțului ori situației comerciantului nu poate fi adăugată firmei. ....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este posibil, daca va inregistrati marca. L84/ 1998 rep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii obligatorii pe site oficial lizsit lizsit Ce informatii sunt obligatorii pe un site oficial? Ce lege stipuleaza obligativitatea?Am auzit ca se pot da amenzi pentru lipsa unor informatii despre companie ... (vezi toată discuția)
Materiale publicitare cosmina1 cosmina1 Buna ziua, Legea 31/1990, la art. 74 precizeaza faptul ca (1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in ... (vezi toată discuția)
Lege ContSters126274 ContSters126274 Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o lege unde este specificat ca, chitantierul trebuie sa fie tiparit cu datele de identificare ale persoanei fizice sau ... (vezi toată discuția)