avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... evaluare expert judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

evaluare expert judiciar

Buna ziua! Doresc sa stiu cum se evalueaza o garsoniera situata pe calea Vitan la etajul 7 in bloc de garsoniere avand in vedere ca detin 1/2 + 1/4 din restul de 1/2 ( adica 5/8). De asemena doar eu am platit impozitul din 96 ( de cand s-a facut mostenirea ) pana in prezent si intentionez sa deschid proces de iesire in indiviziune dar vreau sa stiu la ce suma sa ma astept si ce documente m-ar ajuta la reducerea sultei.
Garsoniera este confort 1 si pe piata valoreaza cam 40-45000euro.
Cel mai recent răspuns: Evaluator Petrescu Cezar , Evaluator 11:30, 4 Martie 2010
adresati-va unui expert constructii din Bucuresti.
un alt raspuns mai concret?

val sulta= (1-5/8)*40.000 = 15000 EUR
(in ipoteza ca valoarea garsonierei va fii estimata la 40.000 eur de catre un expert)
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
SEBASTIAN VITTA, Expert judiciar
Eu personal , in calitate de expert evaluator ANEVAR , nu m-as grabi sa evaluez in acest fel.Din 2 motive : primul-Calea Vitan este mare , depinde la ce numar si ce tip de imobil este(an de constructie, e ultimul etaj, are imbunatatiri etc) si al doilea- pana nu vad comparabile din zona nu ma pronunt.
Neoficial va spun ca m-am uitat pe ofertele existente pe piata si am gasit preturi variind intre 28000 euro si 65000 euro pentru garsoniere in zona Vitan . Pretul depinde de locatia exacta , imbunatatirile garsonierei, tipul de imobil , vederea (stradala sau nu) si etajul la care este situata proprietatea.B-)
Daca imobilul este construit dupa 1980 si etajul 7 nu este ultimul , v-as evalua proprietatea in jur de 47.500 euro. Sulta=17.812,5 euro.
Puteti gasi un evaluator care sa va evalueze garsoniera si la un pret mai mic , adica maxim 25 000 de euro avand in vedere faptul ca nu prea sunt tranzactii imobiliare in perioada asta .

Daca cealalta parte vine cu o evaluare de 50 000 de euro , ar trebui sa aveti in vedere sa primiti dumneavoastra sulta si cel care a facut evaluarea sa ramana cu posesia .

Sunt si experti evaluatori din provincie care pot sa evalueze imobilul la un pret potrivit , astfel incat sa platiti o sulta mai mica .

Trebuie sa aveti in vedere si care este onorariul evaluatorului si ca acuma suntem in luna ianuarie iar in perioada asta firmele isi reevalueaza patrimoniul ca sa plateasca impozite pe proprietate mult mai mici .

O vila din Snagov poate valora si 145 de lei , in timp ce alte doua vile pot valora 123.738 de lei fiecare dupa cum puteti constata la [ link extern ]

:offtopic: Eu m-as mira ca garsoniera sa valoreze 40-45 000 de euro , pentru ca daca ati vine garsonbiera mai mult de 35 000 nu ati lua pe ea , daca ar avea imbunatatiri .

Alte discuții în legătură

Expertiza imobil vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca se poate as dori sa aflu valoarea unei garsoniere care se va stabili in urma unei expertize judiciare. Garsoniera este situata pe ... (vezi toată discuția)
In atentia avocatiilor pledanti: confuzia intre notiuni. denaturarea realitatii. valabilitatea raportului de expertiza judiciara. legalmgm legalmgm O prima consecinta a confuziei intre notiunile de \"valoare de circulatie\" si cea de \"valoare de piata\". Statistic vorbind, avocatii pledanti au observat ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)