Buna ziua!Am primit la sediul societatii noastre,o notificare privind deschiderea insolventei unei firme debitoare,in care ni se pune in vedere sa ne inscriem la masa creditorilor.Intrebarea mea este:daca trebuie sa platim taxe de timbru si care este valoarea lor,ce acte atasez etc.Ce pasi am de urmat,in general?Care este procedura?Va multumesc.
Pentru inscrierea la masa credala este necesar sa se completeze si sa se transmita la tribunal, in 2 ex., "Cererea de inscriere a creantei in tabelul preliminar", care va fi insotita de documente justificative pe care se intemeiaza creanta, eventuale mentiuni cu privire la drepturile de prioritate sau garantii. Un ex. se va comunica administratorului judiciar.
Cererea va fi insotita de dovada platii taxei judiciare de timbru in valoare de 120 lei si de timbru judiciar in valoare de 0,30 lei.
Dosar nr. ..................
Tribunalul – Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ
Judecator Sindic:
DOMNULE PRESEDINTE,
Subscrisa ... cu sediul .... avand CUI, J... , cont ........reprezentata de.........
in calitate de de creditoare,
avand in vedere notificarea dvs. privind deschiderea procedurii .....................prevazuta de Legea 85/2006, pronuntata prin sentinta civila nr. ......................., in dosarul ................, transmisa in data de ................, formulam prezenta:
CERERE DE CREANTA
prin care va solicitam sa dispuneti inscrierea in tabelul privind obligatiile debitoarei .............. cu sediul in .................. str. ..................nr. , Jud. , avand CUI ............., inmatriculata la Reg. Com. sub nr. J .................. a creantei noastre la data de ......................, rezultand din ....................., dupa cum urmeaza:
. suma de .....................conform factura , contract etc
Creanta a fost garantata prin :
GRM., ipoteca................
Anexam prezentei declaratii de creanta, contractele/facturile referite, dovada achitarii taxei de timbru 120 lei si timbrul judiciar.
De regula se trimit la instanta dar sunt unii administratori care solicita sa trimiteti la ei un exemplar.