avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara. Imi puteti spune va rog care este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara. Imi puteti spune va rog care este dpdv legal ...

Pensie alimentara.
Imi puteti spune va rog care este dpdv legal pensia alimentara pentru 2 copii? Am gasit in lege ca ar fi 33% din venituri,dar pensia impreuna cu alte cheltuieli sa nu depaseasca 50% din venituri. Este corect?
Ma intereseaza ce inseamna "alte cheltuieli". Chiria sau ratele la credite sunt incluse in "alte cheltuieli"?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CostelOtel , utilizator 13:35, 10 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pensia pt 2 copii se stabileste pana la 1/3 din venituri, poate fi si mai mica, deci, dar nu va depasi 1/3.
dar pensia impreuna cu alte cheltuieli sa nu depaseasca 50% din venituri. Este corect?

nu.
alte cheltuieli de intretinere- ati intretine-o pe mama dvs ca nu are pensie, aveti o boala incurabila care necesita tratament scum, nu ca aveti credite.
Cand ati facut creditele, stiati ca aveti 2 copii de intretinut.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi fractia de 1/3 constituie maximul pentru 2 copii, din practica vă învederez că majoritatea instanțelor acordă maximul!
Multumesc de raspunsuri. Maximul doresc sa il platesc si eu, fiind vorba de copiii mei. Aveam impresia doar ca cheltuielile de natura chiriilor,ratelor influenteaza pensia alimentara stabilita de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie si eu de o informatie daca ma poate ajuta cineva,sunt ... R@zvan R@zvan Am nevoie si eu de o informatie daca ma poate ajuta cineva,sunt intr-un divort ce cuprinde si 2 copii minori.daca eu trebuie sa platesc 1/3 pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copii white55511 white55511 Am introdus actiune pt pensie alimentara copii.S-a stabilit o pensie de 7 milioane,innsa sotul a facut recurs.Motivele de recurs -doreste o pensie mai mica de ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Eu si sotul meu dorim sa divortam la notar. Impreuna avem 2 copii, unul de 3 ani si unul de 10 luni. Momentan eu sunt in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)