Am introdus actiune pt pensie alimentara copii.S-a stabilit o pensie de 7 milioane,innsa sotul a facut recurs.Motivele de recurs -doreste o pensie mai mica de 1/3 din valoarea veniturilor lui ,pt ca spune el este bolnav,are hepatita cronica si ca ar cheltui 1milion jumatate pe analize si medicamente lunar,pt ca plateste singur rata,pt ca sta cu chirie ,plateste utilitati.Tribunalul amna pronuntarea o zi si apoi admite recursul si reduce pensia la 5 milioane pt 2 copii.asta im conditiile in care el are un venit mediu de 20 milioane ,plus venit din alte activitati.Cum pot contesta aceasta hotarare.eu nu mi-am mai permis aparare la tribunal si m-am prezentat eu si am sppus ca trebuie sa primeze interesul minorilor,sa se respinga recursul.Ce sanse am sa se anuleze aceastra hotarare si in cat timp de la pronuntare trebuie facuta contestatie?
nu aveti sanse sa schimbati hotarerea de recurs. pentru contestantie in anulare si revizuire legea cerere sa va incadrati in anumite motive dar nu si acesta.
asa ca o sa trebuiasca sa mai asteptati un pic sa mai treaca un timp, sa se mai schimbe situatioa si sa faceti cerere de majorare a pensiei alimentare.
poate atunci o sa va angajati un avocat ca v-ar fi tare necesar...acum nu stiu cum au stat treburile...ce plati mai are el de facut in afara de cele cu boala , poate mai are de intretinut si alti copii din alte casatorii.
oricum pensia observ ca pt 2 copii cam la nivel de 25-30% din salariu este stabilita.
asa ca daca stiti sigur ca el are 2.ooo lei pe luna si chiar o puteti dovedi eu cred ca peste un timp veti putea obtine o majorare dar nu ceva semnificativ.
eu stiam ca pt 2 copii pensia este 33% din venit,pe lanag salariu el mai are si alte venituri din chiria unui imobil,plus ca e pfa si s-au depus acte in acest sens cu veniturile
Pensia de intretinere pentru doi copii poate fi stabilita pana la 33 %, nu este obligatoriu ca instanta sa acorde procentul maxim, ci un procent care sa se incadreze in acest plafon.
Pentru 3 copii sau mai multi pensia se stabileste in cuantum maxim de 50 % din venitul parintelui obligat la plata pensiei de intretinere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
TOS55555
ce sanse sunt pt majorare pensie alimentara .am 2 copii si s-a stabilit pensie 24 % pt amandoi.Fostul sot plateste rate la banca si insttanta a considerat sa ... (vezi toată discuția)