Am introdus actiune de pensie alimentara in august 2010.La inceputul lunii aprilie 2011,instanta s-a pronuntat si a stabilit o pensie de 700 ron pt cei doi copii ai mei.Fostul sot a facut recurs,s-a dat si primul termen,insa nu am fost citata,nici anuntata de cineva.Acum s-a amanat si s-a dat termen in mai.Motivul recursului,doreste micsorarea pensiei pt ca fostul sot sta cu chirie,plateste rate,plateste utilitati,plateste abonament...,etc.poate sa fie respins acest recurs?ce se intampla daca nu mai pot sa-mi permit angajarea unui avocat.Este obligatoriu sa ma prezint?ce se intampla daca nu ma prezint?Se poate sa se micsoreze pensia?Eu am cerut stabilirea ei in procent,si s-a stabilit in suma,plus ca suma stabilita e mai putin de 33% din veniturile lunare ale sotului.
Este bine sa va prezentati si sa va sustineti singura cauza. Nu este bine sa ramaneti in pasivitate. Trebuie sa precizati ca indiferent de costurile pe care sotul le are de achitat, celor doi copii trebuie sa le fie asigurat un trai decent.
Sanse de castig nu are, pentru ca legea este clara, insa mergeti la proces, si sustineti in scris sau verbal pozitia dvs...de respingere a recursunul ca nefondat si mentinerea ca legala si temeinica a sentintei pronuntata la fond.