avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un prieten este la inchisoare pentru o pedeapsa un an, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un prieten este la inchisoare pentru o pedeapsa un an, pt conducere ...

Un prieten este la inchisoare pentru o pedeapsa un an, pt conducere fara permis
nu are alte condamnari,a fost plecat din tara si condamnat in lipsa lui
Acum este judecat pt o fapta tot de conducere fara permis,am inteles "in concurs cu prima"...nu stiu ce inseamna!

Un avocat ne-a spus ca poate lua cu suspendare,ca indeplineste conditiile art. nu stiu cum.

Sincer,am nevoie de avocat pt el dar sa imi explice clar,poate sa-l scoata cu suspendare sau nu.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
Tiberiu0908, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:25, 10 Mai 2021
Buna ziua,
Daca faptele sunt savarsite in concurs, se poate dispune suspendarea executarii pedepsei daca sunt indeplinite conditiile art. 91 Cp. Astfel, pedeapsa rezultanta stabilita de instanta nu trebuie sa fie mai mare de 3 ani, vechea condamnare sa nu fi fost mai mare de 1 an si sa existe acordul de prestare a unei munci in folosul comunitatii.
Procedura în acest caz este în sensul ca se plătește studiul.dosarului de avocat și acest lucru generează costuri.
După aceea va poate informa ce se poate face.
Nu merge doar pe.discutii.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

5 dosare penale fara permis Izvorani Izvorani O intrebare am...am 5 dosare penale conducere fara permis,toate facute in decurs de un an....ce as dori eu sa stiu este...se poate cu un avocat bun sa iau ... (vezi toată discuția)
Salut am și eu o întrebare, conducere fără permis Hoanca ionut Hoanca ionut Cu puțin timp înainte sa iau permisul, defapt eram în școala de șoferi când am fost prins la volan fără permis, după care cam la 6 luni după ce am ... (vezi toată discuția)
Cumularea faptelor misu83 misu83 Anul acesta a inceput sa se judece pe fond dosarul meu din 2014 in care sunt invinuit pt conducere fara permis de conducere auto.Tot anul acesta in vara am ... (vezi toată discuția)