avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua ! Ce pot face dacă angajatorul m-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua ! Ce pot face dacă angajatorul m-a programat ,fără ...

Bună ziua ! Ce pot face dacă angajatorul m-a programat ,fără știrea mea ,pentru vaccinare și sunt amenințat că mă dă afară dacă nu-l fac ? Este legal să-mi foloseasca datele personale pentru programare ? Cui trebuie să mă adrese, în cazul desfacerii contractului ? Eu nu doresc să mă vaccinez .
Desfacerea c.i.m. se contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul, in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de masura luata de angajator sau in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de desfacere disciplinara a contractului individual de munca.

Firmele nu-și pot obliga salariații să se vaccineze. Ce soluții au angajații, dacă se confruntă cu astfel de situații
www.avocatnet.ro/articol_577...
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
În prezent legea nu obligă la vaccinare dar trebuie sa aveți grija întrucât CEDO a dat dreptul fiecărui stat de a stabili situatia cu privire la vaccinare.
Drept urmare, pe viitor ati putea avea probleme juridice.
În caz de refuz de vaccinare dacă infectati alte persoane ati putea răspunde juridic.

Daca aveti motive temeinice de a refuza vaccinarea in mod normal nu ar trebui sa aveți probleme juridice nici acum și nici în viitor.

Ca soluție actuala și in viitorul apropiat, în caz de refuz de vaccinare ar trebui sa purtați masca la birou pe întreaga durata a programului de lucru.
Asa se vede situatia pe plan juridic.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu nu doresc să mă vaccinez .

Poate ca ar trebui sa va informati mai bine pana sa luati o decizie.
Nu puteti fi fortat in vreun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,as vrea sa stiu daca este obligatorie vaccinarea ,,si ... patrichenicuta patrichenicuta Buna ziua ,as vrea sa stiu daca este obligatorie vaccinarea ,,si care ar fi legea ,,,de la munca am primit înștiințare cum ca daca nu ma vaccinez nu voi mai ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez ... Sorin Chirita Sorin Chirita Angajatorul mă obligă să răspund în scris dacă mă vaccinez sau nu împotriva virusului SARS-CoV-2. Este legal? Dacă nu, ce drept/drepturi mi se ... (vezi toată discuția)
Necesitatea ca toti oamenii sa poarte masti de protecție daca ies în public CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Este necesar sa purtati toti masti de protectie pentru a impiedica transmiterea noului coronavirus. În acest mod nimeni nu va mai fi infectat sau cel puțin ... (vezi toată discuția)