avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajat la un depozit de cosmetice. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajat la un depozit de cosmetice. Din noiembrie ...

Bună ziua! Sunt angajat la un depozit de cosmetice. Din noiembrie anul trecut, datorită pandemiei, s-a trecut la lucrul în două schimburi. Problema este că tura mea suntem doar schimbul 2... Deși am cerut în 3 rânduri să se rotească schimburile, am fost amânați.
Aș dori să știu dacă este legal acest lucru și ce putem face.
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Iulian M. , utilizator 09:39, 12 Mai 2021
Codul Muncii
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Art. 136
(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.
(2) Salariat în schimburi reprezintă orice salariat al cărui program de lucru se înscrie în cadrul programului de muncă în schimburi.

Care este motivul amanarii?
Ni s-a spus că nu avem șofer de schimb (dar avem), ni s-a spus că persoana care facturează este și șofer și trebuie sa vină dimineață... Ideea este că nu mai vrem acest lucru (sa lucrăm doar schimbul 2)- tot schimbul nu doar eu... În ultima discuție avută cu conducerea depozitului ni s-a spus să avem răbdare până ne mutam cu depozitul, dar și acest lucru pare îndepărtat și ne simțim ignorați. De aici și întrebarea mea ce putem face efectiv, sau măcar să avem o bază în următoarea discuție.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Fie incercati sa discutati in continuare, fie incercati o sesizare la ITM - desi nu prea vad cu ce v-ar putea ajuta.


Cornel Vasile a scris:

Fie incercati sa discutati in continuare, fie incercati o sesizare la ITM - desi nu prea vad cu ce v-ar putea ajuta.

Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca pe schimburi MariusIonelS MariusIonelS Buna ziua, La Firma la care lucrez sunt pus sa vin schimbul 2 mai mult de o saptamana, 2 sau chiar 3 saptamani. Intrebarea mea este poate angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Reglementare program de lucru stefisis stefisis Salutare! As dori sa stiu daca in contractul de munca scrie ca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi / 5 zile pe saptamana, dar nu scrie daca pe schimburi sau nu, ... (vezi toată discuția)
Munca in ture Umar85 Umar85 Buna ziua, Este legal ca angajatii sa lucreze in doua schimburi, primul schimb de la 08.00 la 17.00 si schimbul 2 de la 15.00 la 00.00? Acest program este ... (vezi toată discuția)