avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Soțul meu ...

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Soțul meu a avut un incident. Pleca de la un magazin și deși s a asigurat,o doamna a apărut din senin și a lovit o cu oglinda. Aceasta a chemat politia, a spus ca a lovit o de fapt și cu roata, acuzând dureri la mana, picior și abdomen, deși pana sa apară politia nu avea absolut nimic. În timp ce politia era acolo i a cerut sotului meu 1000 lei, după care 2000 lei, iar intr un final chiar 3000 lei ca să nu depună plângere. Soțul meu nu a vrut sa ii dea banii ceruți și a chemat ambulanta. I s a luat permisul pana la soluționarea cazului și i s a înmânat o dovada pentru 15 zile, iar politistul i a spus ca nu mai este necesara înnoirea dovezii pentru ca în starea de alerta se reînnoiesc automat. Fapta este încadrată la vătămare corporala din culpa. Art 196. Întrebarile mele ar fi : Este adevărat ca poate circula cu aceasta dovada pe toată perioada pana la soluționarea cazului, fără a fi nevoie de a merge la politie sa o prelungească?
Ce i se poate întâmpla la soluționarea cazului? Ma refer dacă i se poate suspenda permisul, sau poate lua amenda.
Menționez ca doamna nu a avut nevoie de spitalizare. Aceasta a plecat cu ambulanta, pentru ca a cerut sa fie dusa la spital, iar seara a fost acasă.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Anamariavîlcu , utilizator 14:14, 12 Mai 2021
Bună seara,

Cu privire la latura penală, nu cred că avem infracțiune pentru că vătămarea corporală din culpă se produce în anumite circumstanțe (spre exemplu, victima să aibă peste 90 de zile de îngrijiri medicale). DIn ce văd, nu se încadrează. Pe latură civilă, victima poate intenta acțiune civilă în răspundere delictuală pentru a recupera prejudiciul. Bine că a făcut că nu a dat bani victimei pe loc, care reprezenta, de fapt, un șantaj popular vorbind.

Cu privire la valabilitatea dovezii, aș sugera să se meargă la poliție pentru reînnoire pentru că nu cred că valabilitatea dovezii este perpetuă în atare condiții.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns! Sa înțeleg ca exista sansa sa nu i se suspende permisul la soluționarea cazului.
Dupa 10 zile de la terminarea starii de alerta trebuie sa solicite la procuror prelungirea dreptului de circulatie.
Deci nu este o problema sa circule cu aceasta dovada pe toată perioada stării de alerta, chiar dacă pe ea scrie ca este valabila pana în data de 25 mai? Mulțumesc frumos
Este in regula sa circule asa cum v-am spus. Poate solicita si in scris un raspuns de la parchet.

Alte discuții în legătură

Permis retinut, accident soldat cu victima Stanislav92 Stanislav92 Buna ziua. Am permisul retinut din luna februarie 2020 cand am fost implicat intr-un accident soldat cu victima. Povestea pe scurt: stationam pe prima banda ... (vezi toată discuția)
dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)