avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RENUNTARE LA SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RENUNTARE LA SUCCESIUNE

Ca si mostenitor care urmeraza sa fac succesiune , pot renunta la succesiune in favoarea fetitei mele majore , iar aceasta sa devina direct proprietar ?
Cel mai recent răspuns: Pompilui Avram , utilizator 19:37, 14 Mai 2021
Mai aveti frati/surori?
După cine dezbateti succesiunea?
puteti renunta daca sunteti unic mostenitor si mai sunteti in termenul de optiune succesorala de un an de la data decesului celui de a carui mostenire vorbim.
Actul dvs de renuntare, poate fi atacat de creditori, daca s-a facut in dauna lor.
Nu este cazul....pur si simplu scap de griji ....de alergatura
Daca succesiunea pe care urmeaza sa o dezbateti este dupa parintii dvs, daca sunteti unicul copil, daca renuntati la mostenire si daca fiica dvs este singurul copil al dvs, atunci, da, efectul renuntarii dvs este ca fiica dvs devine unicul mostenitor dupa bunicii sai. Totusi, daca mai aveti frati/surori, efectul renuntarii dvs este ca intreaga masa succesorala ramasa dupa parinti va fi mostenita de fratii/surorile dvs. Consultati-va cu un notar inainte sa faceti declaratia de renuntare pentru a vedea daca efectul ei este cel scontat.
nu am frati surori .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frații au renunțat la moștenirea părinților în favoarea unuia dintre ei, care a decedat și nu are copii. mai au dreptul frații supraviețuitori la moștenirea lui? nelutu252002 nelutu252002 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie. Mama meu a avut 3 frati. La decesul parintilor toti fratii au renuntat la succesiune in favoarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)