avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna suntem un grup de 7 persoane din tara si Cautam ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna suntem un grup de 7 persoane din tara si Cautam avocat specializat ...

buna suntem un grup de 7 persoane din tara si Cautam avocat specializat in dreptul muncii in Bucuresti,care ar fi dispus sa ne reprezinte contra unui comision de succes in recuperarea unor salarii de aprox 10k eur de persoana de la o firma aflata in faliment.Mai multe detalii in privat,multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
mariuscia, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariuscia , utilizator 10:29, 17 Mai 2021
va multumesc tuturos celor care v-ati facut timp sa raspundeti.Am inteles ca sansele sunt destul de mici si atunci si din pct nostru de vedere nu are sens sa investim bani intr-o cauza pierduta.am decis sa dau aici toate detaliile poate asa putem lua o decizie mai informata daca ne ajuta cineva cu raspunsuri.
deci foarte pe scurt suntem 7 persoane care am ramas intr-o firma care acum e in faliment,dar in 2019 era in insolventa.
in 2019 mai aveam activitate si noi am incasat salariile doar pana in iunie 2019,si desi am avut activitate pana la sfarsitul anului,nu am mai putut incasa salariile desi aveam bani in conturi pt ca firma nu mai avea lichidator,cel vechi s-a retras si se cauta unul nou.de la inceputul lui 2020 activitatea noastra a incetat,pt ca desi aveam contracte in derulare,nu mai puteam desfasura ativitatea pt ca nu aveam lichidator care sa ne vireze banii necesari cheltuielilor de combustibil etc.Am asteptat pana acum sa fie numit un lichidator care sa ne plateasca drepturile si care sa ne desfaca contractele de munca.Acum avem un lichidator si acum in acest moment suntem in preaviz si mai avem inca 2 saptamani pana la desfacerea contractelor de munca.Firma a mai acumulat intre timp datorii,cea mai importanta fiind chiria la spatiu unde are depozitate bunurile ramase,aprox 60k euro.mai exista datoriile vechi din insolventa la anaf si alti creditori de cateva milioane de eur.din discutia telefonica cu unul din angajatii lichidatorului am mirosit ca nu vor sa ne dea nici un ban la lichidare,si va ramane sa recuperam bani odata cu ceilalti creditori din instanta.firma mai are vreo 20 de masini de 1000 eur buc si piese scumpe dar greu de valorificat.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.toti avem de la firma masini de serviciu.putem primi aceste masini direct ca o dare in plata ca sa acopere o parte din datoria firmei fata de noi?
2.pe perioada ian 2020-mai 2021 cand eram angajati,dar nu aveam activitate putem cere plata salariilor?
3.lichidatorul are obligatia sa ne plateasca inainte de lichidare macar salariile restante pana in 2019 cat am avut activitate?
4.daca lichidatorul nu vrea sa ne plateasca drepturile salarilale,probabil creditorul cu chiria in strange cu usa sa ii plateasca chiria altfel il scoate in drum,noi avem o parghie legala sa recuperam banii de salarii?
5.daca avem o parghie legala,o putem folosi cu precadere inainte de expirarea contractului de munca in 2 saptamani?
6.ce sanse avem sa recuperam banii pana in 2019 si cei de dupa?
ce ar trebui sa facem si cat de repede?
7.in aceste conditii putem gasi un avocat dispus sa ne asiste contra unui comision de succes?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum primesc suport de la banca? vi5an vi5an Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera in 2009 cu 60k eur. Creditul este facut in franci elvetieni.De atunci si pana acum a crescut rata pe luna de la 12 ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa - se mai poate face executare silita? IOANA9 IOANA9 Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante. Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Se poate dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune dupa 27 de ani de stat intr-un apartament fara intreruperi in urma caruia imobilul urmeaza sa fie scos la licitatie ? Maria.91 Maria.91 Buna ziua, Parintii mei stau in chirie de 27 de ani intr-un bloc cu inca 3 apartamente locuibile. Proprietarul blocului a fost firma la care tatal meu a ... (vezi toată discuția)