avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Sunt casatorit de 17 ani iar domiciliul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Sunt casatorit de 17 ani iar domiciliul este in apartamentul ...

Buna ziua,
Sunt casatorit de 17 ani iar domiciliul este in apartamentul sotiei cumparat inainte de casatorie. Nu avem copii iar parintii sotiei sunt decedati.
In cazul decesului sotiei (care mai are 2 frati ) care este cota ce imi revine din apartament sau daca am dreptul la mostenire.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lazar Tatucu , utilizator 22:20, 14 Mai 2021
Buna ziua, in cazul decesului sotiei, daca la mostenire veniti exclusiv alaturi de fratii acesteia, va revine 1/2 din mostenire.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Cu acceptul dvs. vreau sa va mai pun o intrebare in speranta ca voi primi un raspuns.
In situatia prezentata mai sus , in cazul decesului sotului , fata lui din prima casatorie are drept de mostenire asupra apartamentului (fiind un bun al sotiei inainte de casatorie) sau numai asupra obiectelor dobandite in comun pe timpul casatoriei ?
Cu mii de multumiri !
daca sotia dvs va deceda inaintea dvs, da, impartiti pe jumatate cu fratii acesteia casa ei.
daca decedati dvs inaintea sotiei, copilul dvs va mosteni in concurs cu sotai supravietuitoare doar ce aveti dvs- bunuri ale dv proprii sau partea dvs din bunurile comune.
Casa asta e bunul sotiei si fata dvs nu o mosteneste pe sotia dvs.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie,mostenire SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Imi cer scuze ca revin cu intrebarea, dar de cate ori am pus intrebarea in forum, atatea feluri de raspunsuri am primit. Va rog...... 1. Eu, proprietara ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)