avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Referitor la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Referitor la partaj

Bună ziua! Am divorțat la notar și totodată am făcut și partajul, împărțind bunurile deținute, astfel: apartamentul era cumpărat de mine anterior căsătoriei, și bunurile dobandite în timpul căsătoriei masina mea a rămas la mine, masina lui, a rămas la el, iar garajul am stabilit sa rămână la el, ca să nu aibă pretenții la îmbunătățirile din apartament. Când sa semnam partajul a cerut sa se șteargă paragraful în care se stipulează ca nu are pretenții sa îl despagubesc pentru îmbunătățirile din apartament. Acum va întreb eu, ca să ma protejez de el as putea vinde apartamentul cuiva cunoscut și peste un an sa îl rascumpar, stingand astfel posibilitatea de a ma actiona în judecată pentru despăgubiri?! Există această posibilitate?!
Cel mai recent răspuns: Danaw , utilizator 09:28, 14 Mai 2021
Buna ziua, daca imbunatatirile aduse imobilulul proprietatea dvs. exclusiva, au fost facute in timpul casatoriei, acesta poate solicita despagubiri cu privire la cota parte cu care a contribuit la imbunatatiri indiferent daca transferati sau nu proprietatea imobilului.
Nu inteleg dr ce la partaj a întrat acest apartament, dacă e dobândit de dvs.inainte de casatorie...pana nu se analizează actele nu vi se poate raspunde competent care este soluția optima.intr-adevar riscați sa fiți obligata la despăgubiri.
Apartamentul fiind pe numele meu, nu a făcut obiectul partajul, atât ca el nu a acceptat paragraful ca nu are pretenții la îmbunătățirile din el, în condițiile în care tot ceea ce a dobandit în urma partajului îl despagubea deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce despagubiri se pot cere la partaj? lmankml lmankml Buna ziua. Am intentat de curand divort sotului meu si acesta doreste partaj. Pe numele meu este un teren si el sustine ca poate cere despagubiri pentru ... (vezi toată discuția)
Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)