Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca persoana desemnata pentru ...
Utilizator
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca persoana desemnata pentru a efectua inventare in farmaciile unui lant de farmacii trebuie sa aiba studii superioare si ce incadrare ar trebui sa aiba pe contractul de munca?Poate fi incadrat ca functionar administrativ sau ce functie ar trebui sa aiba?
De asemenea ,poate administratorul unui SRL sa emita decizii de inventar desemnand ca organ de control angajatul unei alte societati?
ex : DIDI SRL emite decizia pentru ca Popescu , angajat la KIKi SA sa efectueze inventar la DIDI SRL.
Popescu este angajat cu contract de munca ,salariu fix/perioada nedeterminata la KIKI SA.
Este legal?
Chipurile ,exista un protocol intre cele 2 societati ,in ideea in care directorul general de la KIKI este administrator la DIDI.
Il obliga pe Popescu sa efectueze inventare dar nu ii recunoaste studiile universitare (economist).
Popescu a solicitat renegocierea CIM-ului si schimbarea incadrarii deoarece ,este obligat prin decizie emisa de director general la KIKI ,sa efectueze inventare la tot lantul de farmacii si la depozitele DIDI ,prin decizie de Administrator, Popescu avand functia de functionar administrativ ,Este legal?Este corect ?
Inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se efectuează de către comisii de inventariere, numite prin decizie scrisă, emisă de administratorul.
În decizia de numire se menţionează în mod obligatoriu componenţa comisiei (numele preşedintelui şi membrilor comisiei), modul de efectuare a inventarierii, metoda de inventariere utilizată, gestiunea supusă inventarierii, data de începere şi de terminare a operaţiunilor.
Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii, contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective şi nici auditorii interni sau statutari.
Prin proceduri interne, entităţile pot stabili ca la efectuarea operaţiunilor de inventariere să participe şi contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective, fără ca aceştia să facă parte din comisie.
Multumesc pentru raspuns dar se stie ceea ce ati scris si se respecta . Punctual , intrebarile sunt legate de respectarea sau nu a drepturilor lui Popescu in ideea unui abuz ,daca un functionar administrativ poate efectua inventare doar pentru ca directorul general numeste prin decizia de inventar ca Popescu sa efectueze aceste inventare pentru 2 societati ,fara sa existe obligatii contractuale intre Popescu si SRL-ul in discutie.
Cealalata intrebare se refera la nivelul de studii/pregatire minim necesar a ceea ce prin decizia de inventar ,Popescu este numit "organ de control". Adica ,oricine poate sa mearga sa efectueze inventare fara sa aiba in fisa postului aceasta atributie? Pentru ca pe Popescu l-au intrebat cam ce incadrare ar vrea ,pentru ca ei nu stiu ,conform COR...... ? Popescu se simte nedreptatit si ar dori metode legale de a fi remunerat si incadrat pe o functie conforma cu activitatea pe care o efectueaza de 2 ani si jumatate pe un salariu de 2700 brut........Evident ,problemele sunt cauzate de salariul extrem de mic si se invoca motive de pandemie si altele ,in ideea in care exact pe fondul acestei pandemii ,societatea isi mareste patrimoniul , se extinde ,renoveaza,relocheaza etc.
Popescu nu este interesat de patrimoniul sau investitiile societatii.El este interesat doar de situatia lui si felul prin care poate rezolva acest conflict ,in limita legii si a bunului simt.
Multumesc.
1. Comisiile de inventariere sunt numite prin decizie scrisă ...legislatia nu este clara decat in ceea ce priveste persoanele care nu pot face parte din aceasta comisie ,nu si cine poate face parte.
Potrivit art.83 (3) din Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate, cu modificările și completările ulterioare, în vederea desfășurării în bune condiții a operațiunilor de inventariere și evaluare, în comisiile de inventariere vor fi numite persoane cu pregătire corespunzătoare, tehnică și economică, cunoscătoare ale domeniului de activitate.
2. În condiţiile în care entităţile nu au niciun salariat care să poată efectua operaţiunea de inventariere, aceasta se efectuează de către administratori.
Inventar gestiune
napoleonul
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: la efectuarea inventarului gestiunii unui depozit participa toti si cei doar detasati doar pentru ... (vezi toată discuția)