avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare legata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare legata de vanzarea-cumpararea ...

Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare legata de vanzarea-cumpararea unui imobil. Mama mea doreste sa imi transfere dreptul de proprietate exclusiva asupra apartamentului pe care il detine. Mentionez ca acest apartament i-a revenit in urma decesului celui de-al doilea sot in anul 2009. Acesta mai avea o fiica dintr-o casnicie anterioara, care pana in prezent nu a emis nici o pretentie in legatura cu locuinta in cauza. Eu mai am un frate caruia mama nu doreste sa ii transfere nimic.
In situatia prezentata, care este modalitatea prin care mama poate sa imi transfere dreptul de proprietate asupra apartamentului pe care il detine, fara ca aceasta procedura sa genereze conflicte ulterioare de natura juridica cu fratele meu si, eventual, cu fiica celui de-al doilea sot al mamei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:32, 13 Mai 2021
Un contract de donație, dar ulterior fratele poate cere reducțiunea liberalităților excesive. Un contract de rentă viageră poate ar fi mai indicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Mostenire arhiria arhiria Buna ziua!Poate fi atacat un act vanzare-cumparare cu abitatie viagera?Suntem trei frati ,iar in viata este doar mama care locuieste cu mine(cel de-al treilea ... (vezi toată discuția)