Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare legata de vanzarea-cumpararea unui imobil. Mama mea doreste sa imi transfere dreptul de proprietate exclusiva asupra apartamentului pe care il detine. Mentionez ca acest apartament i-a revenit in urma decesului celui de-al doilea sot in anul 2009. Acesta mai avea o fiica dintr-o casnicie anterioara, care pana in prezent nu a emis nici o pretentie in legatura cu locuinta in cauza. Eu mai am un frate caruia mama nu doreste sa ii transfere nimic.
In situatia prezentata, care este modalitatea prin care mama poate sa imi transfere dreptul de proprietate asupra apartamentului pe care il detine, fara ca aceasta procedura sa genereze conflicte ulterioare de natura juridica cu fratele meu si, eventual, cu fiica celui de-al doilea sot al mamei?
Cota succesorala
Costi2017
Buna seara,
Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
arhiria
Buna ziua!Poate fi atacat un act vanzare-cumparare cu abitatie viagera?Suntem trei frati ,iar in viata este doar mama care locuieste cu mine(cel de-al treilea ... (vezi toată discuția)